Egy szír migráns támadt rá több gyerekre a szerb-magyar határnál lévő Szabadkán. A 20 év körüli férfi ki akarta rabolni őket, leginkább a mobiltelefonjuk kellett neki. A gyerekek végül elszaladtak, egyiküket azonban a migráns elkapta és a földre rántotta, ő könnyebben megsérült - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség a magyar köztelevízió információira hivatkozva. 

Szabadka belvárosában támadt egy 20 év körüli szír migráns gyerekekre, ki akarta rabolni őket.  A kicsiktől a mobiltelefonokat próbálta meg ellopni, de ez nem sikerült neki, mert a gyerekek elfutottak.

Egyikük azonban nem volt szerencsés, őt a migráns utolérte és lerántotta a földre egy kerítésnél, ami miatt a gyerek könnyebben megsérült.  Barátai végül a közelben lévő rendőrségre mentek segítségért, a rendőrök pedig elfogták a szír férfit, akit 24 órára őrizetbe vettek.

A szerb-magyar határon csak az elmúlt néhány napban több mint száz migráns próbált meg átjutni Magyarországra,  a rendőrök azonban megakadályozták őket ebben.

Ahogy arról az Origo is beszámolt, a bevándorlók egyre nyugtalanabbak, múlt csütörtökön például tömegesen vonultak a határhoz, ahol azért demonstráltak egy megszervezett akció keretében, hogy engedjék őket tovább Nyugat-Európába.