A helyszínen meghalt annak a terepjárónak a sofőrje, amelyik csütörtök délelőtt vonattal ütközött Nagykanizsán - értesült az MTI a helyszínen.

Frissítés: A helyszíni szemlének vége, újra megindult a vonatközlekedés.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján azt közölte: vasúti átjáróban történt a baleset Nagykanizsán, a Csengery út közelében, ahol egy terepjáró és egy személyvonat ütközött.

A vonat a síneken több száz métert tolta maga előtt a gépjárművet, amíg a szerelvény meg tudott állni. A terepjárót vezető férfi a helyszínen meghaltForrás: MTI/Varga György

Az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy egy kavicsos, földes út és a Nagykanizsa-Murakeresztúr közötti vasúti vonal fénysorompós keresztezésében történt a baleset. A Nagykanizsa felé haladó személyvonat a síneken

több száz métert tolta maga előtt a terepjárót, amíg a szerelvény meg tudott állni. A terepjárót vezető férfi a helyszínen meghalt. A Mávinform azt írja, hogy a vonaton senki nem sérült meg.

A vonat utasait a MÁV dolgozói leszállították és visszakísérték a földutas kereszteződéshez. A vonatközlekedés szünetel az érintett vasúti szakaszon. A 8907-es vonat utasait autóbuszokkal elszállítják Nagykanizsára, onnan pedig motorvonat közlekedik Szombathelyig.