Az ENSZ (Egyesült Nemzetek Szervezete) az illegális migráció legalizálásával a káosz felé akarja sodorni a világot - jelentette ki az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója az M1 aktuális csatorna műsorában.

Az ENSZ jelenlegi vezetése és a mögötte álló erők abban érdekeltek, hogy a világ stabil régiói megrendüljenek, ezért küldetésnek tartják az illegális migráció legalizálását - közölte Horváth József.

Migránsok a Szlovénia és Ausztria közötti határszakaszon, Spielfeld 2015. október 27. - A kép illusztrációForrás: MTI/EPA/APA/Erwin Scheriau

Ezt a törekvést jelzi az is, hogy miközben az ENSZ költségvetésében szerepelnek források a migráció segítésére, a terrorizmus elleni küzdelemre nem költ a világszervezet  - fűzte hozzá.

Horváth József felidézte, hogy a világszervezetet azért hozták létre, hogy biztosítsa a konfliktusok békés rendezésének lehetőségeit. Vagyis a tárgyalásos mechanizmuson keresztül az ENSZ különböző plénumai elé lehetne vinni a terrorizmussal sújtott régiók problémáit, ám erre nem biztosítanak forrásokat. 

Ugyanakkor az ENSZ olyan jogokat vindikál önmagának, amelyeket a független országok nehezen tolerálnak  - mondta a szakértő.