Késsel rabolt ki egy férfi egy gyereket, letartóztatták

2020.02.13. 09:02

Egy 45 éves jánoshalmai férfi egy nap alatt két embert rabolt ki, első alkalommal egy gyerektől vette a biciklijét, utána egy fiatal férfit rántott le a biciklijéről. Mindkét alkalommal késsel fenyegetőzött. A rendőrök február 20-án elfogták a rablót.

Az első rablás február 10-én este történt Jánoshalmán. Egy gyerek az anyját várta a bolt előtt, nála volt a bicikli. A rabló úgy döntött, hjogy elveszi a fiútól a biciklit, a gyerek nem akarta odaadni, erre a férfi késsel megfenyegette. Ekkor odaért a gyerek anyja, aki rászólt a fiára, hogy inkább hagyja elvinni a biciklit. 

Még ugyanazon a napon a zavartan viselkedő férfi lerántott egy fiatalembert a biciklijéről. Őt is késsel fenyegette, felé is szúrt, majd leszorította a földre. A fiatalember valahogy kszabadult és elfutott, a rabló pedig elvitte a biciklit. 

A rablót a rendőrök február 20-án fogták el. A Kiskunhalasi Járási Ügyészség indítványozta a büntetett előéletű rabló letartóztatását, amit a bíróság el is rendelt. Nem fellebbezett senki.