A felmentésben bízik és visszatérne Magyarországra Hien szökésben lévő apja Tuan Than Nguyen akinek ügyében pénteken várható másodfokú ítélet – tudta meg a Blikk. A férfi a lapnak nyilakozottt is, azt mondta, nem követte el azt a bűncselekményt, amellyel vádolják.

Az énekesnő Hien szüleit és féltestvérét első fokon bűnszervezetben elkövetett embercsempészés miatt ítélték el. A Tony becenévre hallgató férfi öt év, édesanyja, Ahn egy év, féltestvére két év hat hónap letöltendő börtönt kapott, ami ellen fellebbeztek.

Bízom a felmentésben, hiszen a terhemre rótt bűncselekményeket nem követtem el. A Magyarországra utazott vietnámiak vízumát minden esetben Magyarország hanoi nagykövetségén állították ki, abban semmilyen módon nem működtem és működhettem közre – állította a Blikknek az énekesnő jelenleg is szökésben lévő, feltehetően Vietnámban élő édesapja, aki elárulta, visszatérne Magyarországra.

A vád szerint

Tuan Than Nguyen társaival alkalmanként akár több mint 3 millió forint ellenében hamis papírokkal segített vietnámi állampolgároknak Magyarországra jutni.

Az ügyészség állítása szerint a Hien apja által irányított „vállalkozás", amelynek az énekesnő édesanyja és féltestvére is tagja volt, közel egymilliárd forint bevételt termelt.