Közösség elleni uszítás bűncselekményének megalapozott gyanúja alapján a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomozást rendelt el Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármesterének kijelentésével kapcsolatosan – írja közleményében a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány.

Mint ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, a hetedik kerületi ellenzéki polgármester, Niedermüller Péter az ATV-ben úgy fogalmazott: 

Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, hogy ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, amiket ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen. Ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak - meg azért nők is vannak közöttük, bocsánatot kérek. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből - mondom csöndesen nektek. 

A DK-s politikus kijelentését követően a CÖF-CÖKA feljelentést tett, melynek eredményeként a Budapesti Rendőr-főkapitányság a mai napon arról tájékoztatta az ügyben az alapítványt képviselő Lomnici Ügyvédi Irodát, hogy 

közösség elleni uszítás bűncselekményének megalapozott gyanúja alapján a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást indított 

a politikus kijelentése miatt.