Elítélte a bíróság Hien apját, anyját és a testvérét

az énekes Hien apjának a tárgyalása embercsempész embercsempészet
Vágólapra másolva!
A Megasztárban ismertté vált énekesnő, Hien apját, anyját és féltestvérét első fokon már elítélte a bíróság embercsempészés miatt. A vád szerint éveken át több millió forintért, hamis papírokkal csempészték Magyarországra a vietnámi embereket. A vállalkozásuk nagyjából 1 milliárd forintot termelt. A férfi már az elsőfokú ítélet előtt elszökött a házi őrizetből, és valószínűleg Vietnámban bujkál. A bíróság ma a távollétében ítélte el.
Vágólapra másolva!

Az énekesnő féltestvérének két évre kell rács mögé vonulnia, édesanyjának, Ahnak azonban nem kell börtönbe mennie, neki több mint kétmillió forint büntetést kell fizetnie. Amennyiben azt nem tudja kifizetni, 540 nappal leülheti a kiszabott ítéletet - írja a Blikk.

Az énekes Hien apjának tárgyalása embercsempészet ügyében Fotó: Polyák Attila - Origo

Hien apja azonban öt évet kapott.

Hien apja, Nguyen Tuan Anh 1983-ban Magyarországon folytatta a tanulmányait, ez óriási lehetőség volt neki, mivel erre csak a kiváló tanulóknak volt lehetőségük. Jóval később, 2010-ben őt és a társait letartóztatták embercsempészés gyanújával.

A családfő, a felesége és fia a gyanú szerint 3 millió forintért hamis papírokkal csempészett be vietnámi embereket Magyarországra. A csempészéssel nagyjából 1 milliárd forintot kerestek.

A Tonynak becézett férfi egy évet volt letartóztatásban, majd házi őrizetbe került, ezt később lakóhely-elhagyási tilalomra enyhítették. Az ügy első tárgyalásán, 2015. június 5-én már nem jelent meg, a bíróság elfogatóparancsot adott ki ellene.

Mint kiderült, külföldre szökött, valószínűleg Vietnámban bújkál.

A férfi korábban azt mondta, ha enyhe ítéletet kap, hazajön. Kérdés, most mi fog történni.