2018-ban karácsony előtt két nappal annyira elfajult két szomszéd, egy nő és egy férfi vitája, hogy utóbbi megszúrta előbbit. Egy tíz centi mély és 15 centi hosszú sebet ejtett a nő hasán. Életveszélyes sérülést okozott, mégis 48 órán belül szabadon engedték. Most, két év után emeltek vádat a férfi ellen. 

A 44 éves Erikán a történtek után több órás életmentő műtétet hajtottak végre. A lelki és testi egészsége már soha lesz a régi. A történtek után még egy évig élt a férfi szomszédságában, de sosem kért tőle bocsánatot. Erika csak akkor érezné magát biztonságban, ha a férfi hosszú évekre börtönbe kerülne.

Forrás: Blikk.hu/Fotó: Zsolnai Péter

A nő és szomszédja között már az ismeretségük elejétől kezdve rossz volt a viszony.

Egy ikerházban laktunk, ő a családjával megvette az emeletet, mi pedig a párommal és a gyerekekkel béreltük az alsó szintet. Valamiért ő az első perctől el akart üldözni minket. Volt, hogy egész éjjel ütötte a padlót, máskor egy éles tárggyal megkarcolta a kocsimat. Egy ideig tűrtünk, aztán próbáltunk többször is beszélni vele, hogy hagyja abba a hadjáratot. Utólag visszagondolva ez csak olaj volt a tűzre. – mondta el a Blikknek az asszony.

A férfit a szúrás után 48 órával már elengedték a rendőrök. Most, két év után életveszélyt okozó testi sértés miatt emeltek ellene vádat.

A férfi azzal védte magát, hogy a nő támadott először és ő csak egy műanyagdarabbal védekezett. 

Forrás: Blikk.hu


Egy ilyen támadás, amióta világ a világ, emberölési kísérletnek számít. Egyszerűen nem értem, miért nem ez áll a vádiratban. Teljesen egyértelmű, hogy a férfi védencem életére tört, és nem rajta állt, hogy Erika túlélte a szúrást. – mondta a nő ügyvédje, dr. Lichy József.