Szomorúan értesült színészkollégája, Andorai Péter két héttel ezelőtti halálhíréről Törőcsik Mari – mondta el a Blikknek a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész.

Lassan mindenki meghal, akivel együtt dolgoztam a pályámon, elveszítem a kollégáimat, a barátaimat, emiatt lelkileg teljesen tönkre vagyok menve. Szomorú vagyok, hogy Péter is itt hagyott bennünket - mondta Törőcsik Mari, aki az utóbbi időben sokat betegeskedett. Andorai Péter Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze február elsején halt meg rövid, súlyos betegség után életének 72. évében. Február 19-én lesz a temetése, utódjáról is csak ezután döntenek.

Forrás: Filmteam

Február 25-én ül össze a bizottság, amelynek ő is tagja, hogy kiválasszák, ki kapja meg Andorai Péter után a Nemzet Színésze kitüntetést.

Nekem már megvan a választottam, de ezt most még nem árulhatom el, ez egyelőre maradjon titok. Nem veszek részt személyesen az ülésen, majd telefonon keresnek a kollégák, akkor megmondom, én is arra szavazok-e, akikre ők gondoltak - mondta.

A Nemzet Színésze cím annak adományozható, aki fő- vagy epizódszerepekben kimagasló teljesítményt nyújtott, betöltötte a 62. életévét, 40 évet a színészi pályán vagy legalább 20 évadot – évadonként legalább egy szerepben – a budapesti Nemzeti Színház színpadán töltött. Ezek mellett fontos kritérium, hogy legalább egy elismerése is legyen, Kossuth- vagy Jászai Mari-díja.