Bármiféle indoklás nélkül, a Google Általános Szerződési Feltételeivel ellentétes módon törölték a PestiSrácok.hu (PS) újraindított Youtube-csatornáját. Ráadásul a régi és az új Gmail-levélcímüket is törölték. Erre válaszul, Huth Gergely a PestiSrácok.hu főszerkesztője a szerkesztőség nevében a Hír TV Magyarország élőben című műsorában bejelentette, hogy február 20-án, csütörtökön 17 órakor tüntetést tartanak a Google Magyarország székházánál – hívja rá fel a figyelmet a PS.

A hírportál közlése alapján, minden előzetes figyelmeztetés nélkül törölték a PestiSrácok.hu hét éve működő, több mint hétszáz videót tartalmazó Youtube-csatornáját, a Google a gyermekek szexuális zaklatásának ábrázolását tiltó szabályára hivatkozva.

Internetes cenzúraForrás: Shutterstock

A cég magyarországi igazgatója ugyan többszöri egyeztetés során meggyőződhetett róla, hogy a PestiSrácok.hu nem hozott nyilvánosságra semmiféle pedofil videót, a mondvacsinált indok ellenére mégis véglegesítették a Youtube-fiók törlését.Ráadásul pénteken, az egészen más címről, más néven újraindított csatornáját is letörölték a portálnak, szintén indoklás nélkül. Nem mellesleg a régi és az új Gmail-levélcímüket is elérhetetlenné tették.

A témával kapcsolatosan a PestiSrácok főszerkesztője, Huth Gergely a Hír TV Magyarország élőben című műsorában arról beszélt: a Facebook és a Google újabban tapasztalt nyílt beavatkozása a politikai életbe, a szólásszabadság gátlástalan korlátozása eldöntheti a 2022-es választás végeredményét is.Ezért most kell kiállni a jogainkért! Ki kell kényszerítenünk, hogy a magyar Alaptörvény és más törvényeink rendelkezéseit a globális technológiai vállalatok is betartsák - hangsúlyozta.Ezért szólítjuk tüntetésre a szólásszabadság híveit, olvasóinkat és nézőinket csütörtökön 17 órára a Google székháza elé (a szentendrei hév Szépvölgyi úti megállójának közelében). – fűzte hozzá Huth.