Tizennégy ingatlan, milliós fizetések - Itt van Karácsony Gergely és a fővárosi ellenzékiek vagyonnyilatkozata

Horváth Csaba; Tóth József; Pikó András; Soproni Tamás; Déri Tibor; Havasi Gábor
Budapest, 2019. november 5. Horváth Csaba, a XIV. kerület szocialista polgármestere, Tóth József, a XIII. kerület szocialista polgármestere, Pikó András, a VIII. kerület közös ellenzéki polgármestere, Soproni Tamás, a VI. kerület momentumos polgármestere, Déri Tibor, a IV. kerület momentumos polgármester és Havasi Gábor, a XXII. kerület momentumos polgármestere (b-j) az új összetételű Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 5-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Niedermüller Péter 30 millió forintnyi tartozást halmozott fel. Pikó András bevallásából nem derül ki, mennyit keresett az elmúlt évben, Karácsony Gergely pedig nem jelölte meg, melyik kerületben van ingatlana. Hétfőn közzétették a Fővárosi Közgyűlés tagjainak vagyonnyilatkozatait a Budapest.hu-n, írja a Pesti Srácok.  
Vágólapra másolva!

Ezekből kiderül, hogy

  • Karácsony Gergely főpolgármesternek nincs gépjárműve, nem rendelkezik megtakarítással, értékpapírral, jelentősebb vagyontárggyal, van viszont egy 19 millió forintos banki hiteltartozása. A párbeszédes politikus nem igazán vette figyelembe a kitöltési útmutatót, így nem tüntette fel, hogy Budapest melyik kerületében rendelkezik ingatlannal, és abban mikor szerzett tulajdonjogot.
  • Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes a vagyonnyilatkozat szerint egész jól keres, ráadásul 3 millió 350 ezer forintnyi pénzzel is elbüszkélkedett, miközben Karácsony Gergely munkáját segíti. A dokumentumból az is kiderül, hogy nincs ingatlantulajdona, van viszont autója: egy 2005-ös Ford Focussal rendelkezik, amit ajándékba kapott, és van egy közel 14 millió forintos pénzintézeti számlakövetelése is, amit egy 220 ezer forintos pénzintézeti tartozás is tetéz.
  • Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes több ingatlannal is rendelkezik. Akárcsak társainak, neki is gyümölcsöző Karácsony támogatása: 1.341.000 forintot visz haza havonta. Emellett viszont két pénzintézet felé is van tartozása (egy 2 és egy 2,350 milliós).
  • Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes három ingatlantulajdoni részesedést tüntetett fel vagyonnyilatkozatában, valamint kiderült az is, hogy egy Ford Mondeo kombit vett 2019-ben. A momentumos politikus több megtakarítással is rendelkezik, illetve egy 8,6 milliós pénzintézeti követeléssel. Karácsonyhoz hasonlóan neki sem sikerült feltüntetnie a havi illetményére vonatkozó díjat.
  • Tüttő Kata főpolgármester-helyettesnél kiakadt az ingatlanszámláló: bevallásában tizennégyet tüntetett fel belőlük, fővárosi és vidéki egyaránt van a tulajdonában. Továbbá egy 2005-ös Suzuki Swift van a nevén, és egy 26 milliós értékpapírt is rögzített.
  • Gajda Péter, Kispest MSZP-s polgármestere három ingatlant és egy 2014-es Audi A3-as gépjárművet tüntetett fel nyilatkozatában. Neki is jó befektetési lehetőségnek tűnhetett az állampapír: hét tételt tüntetett fel ezekből. Emellett 30 milliós tartozásról számolt be, méghozzá magánszemély felé.
  • Niedermüller Péter, DK-s erzsébetvárosi polgármester 50 százalékban tulajdonol egy társasházi lakást, amit 2015-ben vásárolt meg. Az ingatlan mellett egy autója is van Niedermüllernek, egy Skoda Kodiaq, amire 2018-ban tett szert. Bevallása szerint 115 ezer euróval tartozik pénzintézetek felé. (Mint az Origo két évvel ezelőtt megírta, Niedermüller Péter óriási tartozást halmozott fel Berlinben, és szó szerint elmenekült Németországból.)
  • Őrsi Gergely, a II. kerület szocialista vezetője három helyről részesül bevételben: a polgármesterség mellett a Főkert Zrt. felügyelőbizottsági elnökeként és ingatlabérbeadásból is kap fizetést. Ezek együtt több mint 1.6 millió forintot tesznek ki. Emellett közel négy millió forintnyi követelést is feltüntetett vagyonbevallásában.
  • Déri Tibor, Újpest momentumos polgármestere a Fővárosi Közgyűlés egyik újoncaként egy Opel gazdája lett tavaly.
  • Pikó András, Józsefváros első számú embere (egykori klubrádiós riporter) nem tüntette fel bevallásában, havonta mennyit keres. Az üresen hagyott rubrikák érdekes kérdéseket vetnek fel.
  • V. Naszály Márta, a Várnegyed párbeszédes polgármestere megválasztásával nem lépett ki a Babér Mérnök Bt.-ből, kültagként 33 százalékos részesedése van a cégben. Nyilatkozatából az derül ki, hogy vállalkozásából nincs jövedelme, igaz, lakáskiadásból havi 120 ezer forint érkezik minden hónapban a számlájára.

Forrás: Pesti Srácok