A kormány szerint most a koronavírus elleni küzdelemről szóló tájékoztatás a legfontosabb

2020.02.17. 13:23

Nem szólalt fel napirend előtt Orbán Viktor miniszterelnök, mert úgy ítélte meg, most a koronavírusról szóló tájékoztatás a legfontosabb. Erről pedig Kásler Miklós miniszter tud hiteles és alapos tájékoztatást adni.

A koronavírusról szóló hírek hatására a kormány rögtön megkezdte a felkészülést, operatív törzs jött létre a belügyminiszter vezetésével – mondta Kásler Miklós napirend előtti felszólalásában. Az emberi erőforrások minisztere közölte, hogy

kidolgoztak egy 28 pontos akciótervet az esetleges járvány esetére.

Beszélt arról is, hogy a hatóságok már több esetben felléptek a rémhírterjesztőkkel szemben. A kormány a súlyának megfelelően kezeli a koronavírussal kapcsolatos védekezést. Fertőzött továbbra sincs Magyarországon - tette hozzá. 

Ez a legfőbb cél 

Juhász Hajnalka, a KDNP képviselője arról beszélt, hogy józanul és felkészülten kell várni az esetleges járványt. Fontosnak nevezte a prevenciót és a pánikkeltés elleni fellépést. 

Selmeczi Gabriella, a Fidesz képviselője azt mondta, hogy a legfőbb cél, hogy senki ne hurcolja be a vírust Magyarországra, és ez eddig nem is történt meg. Szólt arról is, hogy több ellenzéki politikus felelőtlenül viselkedett ebben a témában az elmúlt hetekben. Köszönetet mondott a kormánynak, hogy helytáll ezen a területen - tette hozzá.