Letartóztatták a hajléktalanokat meggyilkoló hajléktalant

2020.02.17. 15:12

A férfit két másik hajléktalan bántalmazása miatt halált okozó testi sértéssel és más bűncselekménnyel gyanúsítják. Elrendelték a letaróztatását. 

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2019 szeptemberében a XIV. kerületben megkéselt egy hajléktalan férfit, aki életveszélyesen megsérült. Majd 2020 januárjában a XIII. kerületben is bántalmazott egy hajléktalan nőt, ő a helyszínen meghalt.

A gyanúsítottról hamar kiderült, hogy büntetett előéletű, nincs igazolt tartózkodási helye, hajléktalan, bejelentett munkahelye és rendszeres jövedelme nincs.

A bíróság egy hónapra, március 15-ig elrendelte a férfi letartóztatását.

A bíró szerint ugyanis fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsított szabadlábon megszökne vagy elrejtőzne. A döntéskor azt is figyelembe vette, hogy korábban is erőszakos bűncselekmények miatt büntették, és most is két hasonló jellegű - egyelőre ismeretlen indítékú - bűncselekmény róható a terhére.

Így megalapozottan feltehető, hogy kényszerintézkedés hiányában újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el

- olvasható a közleményben. A végzés nem végleges.