Megírta véleményét a sofőrről a Váci úti balesetben megsérült lány bátyja

Váci úti baleset
Budapest, 2020. február 16. Villanyoszlopnak ütközött személygépkocsi roncsai Budapesten, a Váci úton 2020. február 15-én. A balesetben ketten súlyosan megsérültek. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Szombat este szinte a felismerhetetlenségig roncsolódott az az autó, ami a Váci úton csapódott egy villanyoszlopnak és gyakorlatilag kettévágta a motorteret. A képek alapján csodával határos módon az autóban ülő mindkét fiatal túlélte a balesetet. A sofőrt törésekkel és belső sérülésekkel vitték kórházba, a mellette ülő lány a saját lábán szállt ki az autóból, de neki is kórházi ellátásra volt szüksége.
Vágólapra másolva!

A baleset feltehetően azért történt, mert a még csak 17 éves sofőr versenyezett egy másik sofőrrel és egy kanyarban elveszítette az uralmát az autója felett.

Friss jogosítvánnyal száguldozott a fiú,


aki mellett ott ült barátnője is. Azt is tudni már, hogy a baleset előtt nem ivott alkoholt.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A lány bátyja teljesen kiakadt.

Az interneten a következőket írta:

Mindketten túlélték, húgom saját lábán szállt ki pár karcolással és agyvérzéssel, a gyerek is megúszta pár töréssel –olvasható a Ripostban.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Egy szemtanú azt írta a poszt alá:

A brutális becsapódás során kiszakadt az autóból a sebességmérő, ami magas fordulatszámot és még nagyobb sebességet mutat.

"A mutatókat a tehetetlenségi erő is elmozdíthatta, de az is lehet, hogy az utolsó pillanatban a levegőben voltak a kerekek, felpörgött a motor, és ezért mutatott ennyit.

ezt nyilván a rendőrségi szakértő fogja megállapítani, minden körülményt feltárva. Ezen a szakaszon egyébként a 60 km/h a megengedett sebesség, és azt mindenképpen túllépte az autós - magyarázta egy szakértő a lapnak.

Valószínűleg a „versenytárs" is felbukkant a kommentelők között,

aki ugyan elismeri, hogy ott volt az autó mellett ezen az éjszakán, de azt már nem, hogy versenyeztek volna. Ő a következőket írta:

– utal az autóból kiszakadt sebességmérőre, ami 150 km/h-nál fagyott le. Hogy végülis mekkora sebességgel csapódhattak az oszlopnak, azt a kirendelt igazságügyi szakértő fogja megállapítani.