Megírta véleményét a sofőrről a Váci úti balesetben megsérült lány bátyja

2020.02.17. 16:31

Szombat este szinte a felismerhetetlenségig roncsolódott az az autó, ami a Váci úton csapódott egy villanyoszlopnak és gyakorlatilag kettévágta a motorteret. A képek alapján csodával határos módon az autóban ülő mindkét fiatal túlélte a balesetet. A sofőrt törésekkel és belső sérülésekkel vitték kórházba, a mellette ülő lány a saját lábán szállt ki az autóból, de neki is kórházi ellátásra volt szüksége.

A baleset feltehetően azért történt, mert a még csak 17 éves sofőr versenyezett egy másik sofőrrel és egy kanyarban elveszítette az uralmát az autója felett.

Friss jogosítvánnyal száguldozott a fiú,
aki mellett ott ült barátnője is. Azt is tudni már, hogy a baleset előtt nem ivott alkoholt.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A lány bátyja teljesen kiakadt.Az interneten a következőket írta:
17 évesen, pár hónapos jogsival beraktak alá egy Seat Ibizát. Rajoskodott, versenyzett, aminek az lett a vége, hogy majdnem megölte a húgomat. Mindketten túlélték, húgom saját lábán szállt ki pár karcolással és agyvérzéssel, a gyerek is megúszta pár töréssel –olvasható a Ripostban.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Egy szemtanú azt írta a poszt alá:
A haverját kellene megkeresni, mert két kocsival voltak. 21:15-kor Zugló Vasútállomásnál száguldoztak, és fékezgettek azok előtt, akik nem engedték tovább őket.

A brutális becsapódás során kiszakadt az autóból a sebességmérő, ami magas fordulatszámot és még nagyobb sebességet mutat. 

"A mutatókat a tehetetlenségi erő is elmozdíthatta, de az is lehet, hogy az utolsó pillanatban a levegőben voltak a kerekek, felpörgött a motor, és ezért mutatott ennyit. A kocsi és az oszlop állapotát látva én úgy gondolom, körülbelül 90 km/h sebességgel mehetett az autó, ezt nyilván a rendőrségi szakértő fogja megállapítani, minden körülményt feltárva. Ezen a szakaszon egyébként a 60 km/h a megengedett sebesség, és azt mindenképpen túllépte az autós - magyarázta egy szakértő a lapnak. 

 Valószínűleg a „versenytárs" is felbukkant a kommentelők között,

aki ugyan elismeri, hogy ott volt az autó mellett ezen az éjszakán, de azt már nem, hogy versenyeztek volna. Ő a következőket írta:
Végig együtt jöttünk, csak én lemaradtam a forgalom miatt. Mire odaértem, már az oszlopon voltak, de lehetetlen, hogy akkora sebességgel jöttek.– utal az autóból kiszakadt sebességmérőre, ami 150 km/h-nál fagyott le. Hogy végülis mekkora sebességgel csapódhattak az oszlopnak, azt a kirendelt igazságügyi szakértő fogja megállapítani.

KAPCSOLÓDÓ CIKK