2019 márciusában történt, hogy két nádudvari tinilány részegen rátámadt egy ismerősére az utcán, egy korábbi vitájuk miatt. Ezt videóra vették, ami később felkerült az internetre. Kiderült, hogy korábban, egy idősebb részeg férfit is megvert az egyik lány, erről is készítettek felvételt.

Ütni és rugdosni kezdték az áldozatot, miközben videóra vetették a kegyetlenkedést. A két lány megfenyegette a videóst, ha leállítja a felvételt, őt is megverik.

A megtámadott lányt véresre verték, letérdeltették, kutyájuknak hívták, cipőjüket is megcsókoltatták vele és a már nem élő anyját szidták.

Emellett azzal fenyegették, ha a történtekről beszél, akkor édesanyja mellé teszik a sírba. Több felnőtt is elhaladt mellettük ezalatt, végül az hívta a rendőröket, akicsak hallotta a segélykiáltást.

Az eset után előkerült még egy videó, amin egy idősebb férfit támadott meg az akkor még csak 15 éves lány. A férfi részeg volt és az utcán tolta biciklijét. Amikor odament hozzá a támadó,

szidni kezdte és megütötte.

A férfi a földre zuhant. Itt is tovább rugdosta a lány olyan erővel, hogy még a cipője is elszakadt. Egészen addig rúgta, amíg el nem ájult. A Tények.hu-n látható a felvételen a videót készítő fiú is hallható.

Buzdítja a verekedő lányt. Ő is bíróság elé került.

Az előkészítő ülésen felolvasták a teljes vádiratot, a lányok beismerő nyilatkozatait, amivel elismerték, hogy mit tettek.

A március végre kiírt tárgyalásra a bíróság beszerzi a támadó lányokról készült jellemzést, mivel fiatal korukra való tekintettel, még jelentős, akár pozitív vagy negatív változásokon mehettek keresztül az elmúlt időszakban.

Ezek még bármilyen irányban befolyásolhatják a kiszabott büntetést, ami jelenleg a fiatalabb lánnyal szemben 2 év javítóintézeti nevelést, a másik lány esetében 1 év 6 hónap javítóintézeti nevelést, a fiúnál pedig 120 óra közmunkát jelent. Az első tárgyalás március 30-án 8 óra 30 perckor kezdődik a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon.