A tragikus kecskeméti vonatbalesetben elhunyt kislányokat napok óta folyamatosan siratja az édesapjuk, miközben hazavárja az édesanyját, aki a vonat elé hajtott a gyerekeivel. A nagymama még kórházban van.

Ahogy megírtuk, vasárnap reggel Kecskeméten egy autó, eddig tisztázatlan körülmények között, egy vonat elé hajtott. A sofőr egy 62 éves asszony volt, két utast vitt, a 8 és 11 éves unokáit.

A vonat az autó hátulját sodorta el, ahol a gyerekek ültek. Olyan súlyosan megsérültek, hogy azonnal szörnyethaltak. A nagymama viszont túlélte az ütközést, őt kórházba vitték.

Az édesapa azóta csak zokogni tud. Mindig az jár a fejében, hogy többé sosem ölelheti meg a gyerekeit. Bár a nagymama a saját lábán szállt ki az autóból, ő is megsérült és nem csak testileg. Rettenetesen megviselték a történtek, lelkileg teljesen összetört. Azt mondják, képtelen felfogni, hogy az unokái miatta nincsenek többé.Fia meglátogatta őt a kórházban.Eltört és zúzódtak a bordái, megsérült a lába, de a fizikai fájdalmai eltörpülnek a lelki gyötrelmek mellett. Még nem tudjuk, mi történt, de bárki legyen a hibás, ő az édesanyám. Velünk élt, ide várjuk haza is, ahogy kiengedik.

- mondta a Borsnak könnyes szemmel. 

Forrás: MTI/Donka Ferenc

Édesanyám egyedül indult a boltba, de Nikikémék könyörögtek, hogy mehessenek a mamával, nagyon szerették egymást. Amikor már egy óra múlva sem jöttek, aggódni kezdtem, berúgtam a fiam motorját, és kimentem a bekötőútra, ahol megláttam a mentőket és a szétszakított kocsit. Eldobtam a motort, és összeroskadtam.A baleset részleteiről nem beszélnek. Szerinte, bár édesanyja nemrég újíttatta meg a jogosítványát, mindig megbízhatóan vezetett. Sokat járt mindenfelé.
Még mi is a jegyzőkönyvre várunk, de többen mondták, hogy a fényjelzés nem volt megbízható. Ez majd kiderül a vizsgálatokból. Nem szeretném, ha az édesanyámnak esetleg a börtönnel is szembe kellene néznie. Most a többi gyermekemben találok kapaszkodót. Ha ők nem lennének, nem is tudom, mit kezdenék magammal" – mondta a férfi.

A lányok édesanyjával jó kapcsolatban vannak, szinte óránként beszélnek. 
Ez volt életem legszörnyűbb napja, a gyerekeim tartják bennem most a lelket, értük erősnek kell maradnom"

- mondta a nő a lapnak elcsukló hangon.