Kormánypártok: Az ellenzék falaz a börtönbiznisznek, a nyerészkedőknek

Nacsa Lőrinc, KDNP-s képviselő
Budapest, 2019. július 8. Nacsa Lőrinc KDNP-s képviselő napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. július 8-án. MTI/Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Az ellenzék falaz a börtönbiznisznek és az azon nyerészkedőknek, erre máris rávilágított a hétfői parlamenti szavazás - mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője.
Vágólapra másolva!

Nacsa Lőrinc felidézte: egyik baloldali párt sem szavazta meg, hogy a parlament egyáltalán napirendre vegye és tárgyalja a kormány javaslatát a kártalanítások leállításáról. Az igazságügyi miniszter a sürgősségi eljárás miatt kérte az ellenzék támogatását az Országgyűlésben - tette hozzá.

Gyurcsányék, a szocialisták, a Jobbik, a párbeszédesek, az LMP-sek egyike sem támogatta azonban a javaslat napirendre vételét. A csütörtöki vitáig meggondolhatják magukat - jegyezte meg.
Hozzátette: kezdettől mondják, hogy a milliárdos iparággá vált börtönbizniszen

a baloldalhoz és a Soros-hálózathoz köthető ügyvédek gazdagodnak a magyar államtól kiperelt pénzeken.

Nemcsak emiatt kell felszámolni a börtönbizniszt, hanem azért is, mert rendkívül igazságtalan és felháborító, hogy erőszakos bűnözők, gyilkosok, rablók milliomosként jönnek ki a börtönből - fogalmazott.

A milliárdos iparággá vált börtönbizniszen a baloldalhoz és a Soros-hálózathoz köthető ügyvédek gazdagodnak a magyar államtól kiperelt pénzeken - mondta Nacsa Lőrinc Forrás: MTI/Kovács Attila

Ez aláássa a magyar igazságszolgáltatásba vetett hitet is. Ez a joggal való gátlástalan és üzletszerű visszaélés, amit meg kell szüntetni, meg kell állítani - jelentette ki Nacsa Lőrinc, kiemelve: ezért van szükség a kártalanítások kifizetésének felfüggesztésére, és aztán majd az új szabályozásra is.
Hozzáfűzte: bíznak abban, hogy a márciusban kezdődő

nemzeti konzultáción minél többen elmondják a börtönbizniszről is a véleményüket,

mert ahogy az már most is látszik, nagyon komoly ellenszélre számíthatnak a baloldaltól és a Soros-hálózattól.

Ők mindent meg fognak tenni azért, hogy ez a milliárdos iparág tovább működjön, és ezáltal is fellazítsák a szigorú magyar büntetőpolitikát - mondta a kormánypárti politikus.

Kérdésre válaszolva arról, hogy a Párbeszéd vasárnapra Gyöngyöspatára demonstrációt szervez, azt mondta: hétvégén a Soros-hálózat tart tüntetést, szembe akarják fordítani a magyar és a roma embereket.

- tette hozzá.

Nacsa Lőrinc kiemelte: a Soros-hálózat"azért szervezi a tüntetést, hogy tovább szítsa a feszültséget.
A kormánypártok ezt károsnak tartják, és azt látják, hogy a Soros-hálózat ehhez a demonstrációhoz dróton rángatja a baloldali pártokat is - jelentette ki a frakciószóvivő.