Hatalmas, 1848 méteres magyar zászlót visznek végig Budapest belvárosában

nemzet zászló
magyar zászló
Vágólapra másolva!
Egy óriási, 1848 méter hosszú és két méter széles nemzeti színű zászlót fognak végigvinni Budapest belvárosában, az Andrássy úton március 14-én, szombaton. Összesen 1848 ember fogja vinni a zászlót. Bárki jelentkezhet zászlóvivőnek.
Vágólapra másolva!

1848. április 11-én - a negyvennyolcas törvények között - vált hivatalossá a három színű nemzeti lobogó. Az Országgyűlés pedig 2014-ben a magyar zászló és címer napjává minősítette március 16-át. Ezért az egyik legfontosabb magyar nemzeti ünnep előtt egy nappal, március 14-én szombaton egy

1848 méter hosszú magyar zászlót visznek végig Budapesten az Andrássy úton az Opera és a Hősök tere között.

A Hősök terén ünnepi köszöntővel várják a zászlóvivőket és az ünneplő közönséget.

A nemzet zászlóját 1848 ember fogja vinni, zászlóvivőnek pedig bárki jelentkezhet,

magánszemélyek, civil szervezetek, iskolák, egyesületek, családok, önkormányzatok, cserkészcsapatok, külhoni és magyarországi, határon túli és a világban szétszórt magyar közösségek is. Jelentkezni az 1848.magyartrikolor.com oldalon lehet.

Az 1848 méter hosszú nemzet zászlója az Andrássy úton 2019-ben. Forrás: 1848.magyartrikolor.com

Az 1848 méteres

zászló költségeit közadakozásból és a zászlóvivők jelentkezéséből fizetik majd.

A szervezők szerint ez azt bizonyítja, hogy „mennyire becsüljük nemzetünket, szeretjük zászlónkat, hagyományainkat és kultúránkat.”

Akik nem tudnak ott lenni, de szeretnék támogatni az eseményt, a weboldalon adományozhatnak. A 3000 Ft-ot meghaladó adományozók és a zászlóvivők neve bekerül a Nemzet zászlója 2020 könyvbe.

A tavalyi eseményről látványos drónfelvétel készült: