Menczer Tamás Facebook-oldalán reagált népszavás és 24.hu-s cikkekre. "Szerintem a koronavírus komoly dolog, nem helyes politikai hangulatkeltésre használni" - írta a politikus a közösségi oldalán.

A balliberális sajtó egy része mégis hangzatos címekkel próbálkozik: "A külügy tudta nélkül utazott haza az egyik magyar a lezárt óceánjáróról."

Így van, ugyanis a külügy nem tudja és nem is akarja a külföldön lévő magyarok mozgását figyelni. Mi külföldi hatóságokkal illetve az érintett állampolgárokkal tudunk kapcsolatba lépni. Ebben az esetben a külföldi hatóságok rossz tájékoztatást adtak, az érintett magyar pedig nem vette fel a telefont és nem válaszolt az emailre. Így valóban hazajöhetett a külügy tudta nélkül. Ma felvette a telefont, így azonnal eljártunk, és elrendeltük a karantént.

A koronavírus komoly dolog, a kormány mindent megtesz a magyar emberek biztonságáért.A népszavás és 24.hu-s kollégáknak kívánom, hogy másszanak meg ennél jelentősebb szakmai magaslatokat is! - zárta sorait a tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár.