Novák Katalin: A következő generációk jelentik Európa jövőjét

Suica Dubravka és Novák Katalin
Vágólapra másolva!
A következő generációk jelentik Európa jövőjét - mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kedden Brüsszelben a fiatalok felnőtté válásáról szóló nemzetközi konferenciát megelőző sajtótájékoztatón. Azt is mondta, változásokra van szükség ahhoz, hogy a keresztény-konzervatív oldal újra megerősödjön Európában.
Vágólapra másolva!

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy korunk demográfiai kihívásaira csak a gyermekek születése jelenti a megoldást.

Úgy látja, hogy a fiatalok általában vágynak családra, sőt többször nagycsaládra is,

ezért nagyon fontos hogy a fiatalok annyi gyermeket tudjanak vállalni, amennyire csak vágynak.

Kiemelte, hogy még mindig nagy különbség van a kívánt és a vállalt gyermekek száma között, nemcsak Magyarországon, de egész Európában is.

Az államtitkár kiemelte, hogy a magyar kormány nem rábeszélni, vagy akár ösztönözni akarja a fiatalokat gyerekvállalásra, hanem

egyszerűen csak meg akarja adni neki a lehetőséget a családalapításra.

Suica Dubravka és Novák Katalin Forrás: Facebook/Novák Katalin

Novák Katalin brüsszeli látogatása során találkozott Suica Dubravka demográfiáért és demokráciáért felelős biztossal is.

Több pártközi megbeszélésen felmerült a néppárt jövője

- válaszolta Novák Katalin újságírói kérdésre a sajtótájékoztatón.

Ezzel kapcsolatban utalt arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, Fidesz-elnök memorandumot küldött az Európai Néppárt (EPP) vezetőinek, amely felhívja a figyelmet arra, hogy milyen helyzetben van az EPP, és milyen kihívások előtt áll a jövőben.

Novák Katalin hozzáfűzte, hogy azért jött létre ez a dokumentum, mert több pártközi megbeszélésen felmerült a néppárt jövője, és a memorandum által megfogalmazottak iránymutatásul szolgálnak.
"Nem beszélünk eleget az EPP jövőjéről, így az európai konzervativizmus és kereszténydemokrácia jövőjéről sem.

- fogalmazott.

Novák Katalin kiemelte, hogy változásoknak kell bekövetkezniük a konzervatív oldalon, ezekben a Fidesz aktív szerepet akar vállalni, mivel fontos, hogy korunk kihívásaira legyenek konzervatív válaszok.