Mácsik Zoltán villanyszerelő 2018. március végén tűnt el. Utoljára akkor látták, amikor É. Imrével találkozott egy benzinkúton Győrnél. A vállalkozó 3 millió forinttal tartozott a villanyszerelőnek. Egy másik eltűnt villanyszerelőnek, Orlik Vilmosnak pedig 5 éve veszett nyoma, ő is É. Imrével találkozott utoljára. A vállalkozó neki is több millióval tartozott. Egyik férfi holttestét sem sikerült még megtalálnia a hatóságoknak. Ennek ellenére arra készülnek, hogy lezárják az ügyet.

A Borsot hivatalosan arról tájékoztatta a rendőrség, hogy a vizsgálat befejezése az év első felében várható azoknak az eltűnt villanyszerelőknek az ügyében, akiknek a meggyilkolásával É. Imrét gyanúsítják.

Egyelőre bele sem akarunk abba gondolni, hogy a férjem nélkül záródik a nyomozás. Bízom abban, hogy a maradék rövid időben a rendőrök megtalálják Zoliékat. A háttérben folyamatosan mi is ezen dolgozunk.– mondta Mácsik Zoltánné a lapnak és hozzátette: Ki kell derülnie, hogy mi történt a férjemmel, nem élhetünk örök bizonytalanságban. A gyanúsítottnak pedig el kell nyernie a méltó büntetését.

 

Mácsik Zoltán, Orlik VilmosForrás: police.hu

Áprilisban lesz két éve, hogy letartóztatták a győri vállalkozót, akit tizenhat hónap után hazaengedtek de 2019 őszén házi őrizetbe került. Ekkor azt mondta, hogy ő csak segített eltűnni a férfiaknak, akik drogmaffia elől menekültek. A hozzátartozók egy szavát sem hitték el.

Az eltűnt villanyszerelők rokonai már karácsonykor attól rettegtek, hogy úgy zárhatják le a nyomozást, hogy nem találják meg eltűnt szeretteiket és holttestek nélkül nem ítélik el É. Imrét. Eközben az letartóztatásból házi őrizetbe helyezett férf a börtönben mélyen vallásos lett és meghitten készülhetett a karácsonyra családjával.

A rengeteg gyanús nyom után sem tudják a férfit elítélni:

  • Mindkért férfi autóját megtalálták, Orlik Vilmosét egyenesen É. Imre unokatestvérénél, akinek azt mondta, a férfi csak megőrzésre hagyta ott az autót. Mácsik Zoltán autóját egy bontóban találták meg, ahová a rendőrök elvitték É. Imrét. A férfi nagyon zavartan viselkedett, mintha jól ismerné az ott dolgozókat.
  • Megtalálták a férfi házában Mácsik Zoltán pulóverét, amit eltűnésének napján viselt.
  • Egy helyi boltos azzal kereste meg Imre egyik alkalmazottját, aki ezután a rendőrséghez fordult, hogy a férfia letartóztatása előtti napokban bement egy győri boltba, ahol többliternyi hipót és gyorsan kötő cementet vásárolt.
  • É. Imre megbukott a hazugságvizsgáló teszten is, amiről ügyvédje is nyilatkozottA védencem előzetes letartóztatásának meghosszabbításáról szóló végzésben szerepelt, hogy a bíróság szerint védencem megbukott a hazugságvizsgálaton, és a poligráfos vizsgálat azt az eredményt hozta, hogy a védencem megölte Mácsik Zoltánt, legerősebben égetésre és vízbe rejtésre reagált. A bíróság szerint lőpornyomjeleket is találtak védencem kezén, ő ugyanakkor azt állítja, fogalma sincs, honnan származhatnak ezek"
  • Orlik Vilmos fia, aki járt a férfi tanyájánál is és szomszédaival is beszélt, azt mondta,: Apám eltűnésének a napján Imre hatalmas tüzet rakott, büdöset éreztek, mintha dögöt égetett volna. A pislákoló tüzet és füstöt két napra rá még én is láttam"
  • A vállalkozó a telekszomszédjától szerette volna megvásárolni a földjét. Az ikrényi nőnek nyoma veszett, miután nem ment bele az üzletbe.