A kormánypártok üdvözlik a klímavédelmi akcióterv megindítását, és készek minden támogatást megadni a kormánynak a megvalósításhoz. A teremtett környezetünk védelme mindannyiunk közös érdeke és egyben felelőssége is - mondta Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatóján.

A képviselő elmondta: bíznak abban, hogy a baloldal is támogatni fogja az akciótervet, mert nem üres szavakra, hanem cselekvésre van szükség a klímavédelemben. 

Böröcz László ugyanakkor kiemelte: a Fidesz nem fogadja el, hogy a klímavédelemre hivatkozva - brüsszeli, baloldali érvelés alapján - rezsit, illetve élelmiszerárakat emeljenek, vagy csökkentsék a Magyarországnak járó kohéziós forrásokat.

Mindenkinek tennie kell a környezet megóvásáért, de  a klímavédelem árát a legnagyobb szennyező vállalatoknak és országoknak kell megfizetniük, nem pedig a magyar embereknek  - hangsúlyozta a képviselő.

Böröcz LászlóForrás: MTI/Marjai János

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szankcionálásáról - amelyet a hétfői plenáris ülésen lelógatott molinói miatt kapott - a politikus úgy nyilatkozott: 

Hadházy Ákos nyilván pontosan tudta, milyen szankciókkal járhat a bohóckodása.