Senki nem gondolta volna, hogy a Kiskunmajsa belterületétől néhány kilométerre fekvő csendes kis tanyavilágban gyilkosság történhet. Mindenkit megdöbbentett a hír, amikor megtalálták egy idős asszony holttestét. A helyiek közül sokan a férjét gyanúsítják a gyilkossággal, aki az eset után úgy eltűnt, hogy még a családtagok sem tudtak róla semmit. Az idős férfit azóta is keresik. Bejártuk a községet. Egy szemtanú azt mondta nekünk, a vasútállomáson látták őt kora reggel.

Ahogyan korábban megírtuk, hétfő hajnalban találtak rá egy 76 éves asszony holttestére Kiskunmajsán. A helyiek úgy tudják, gyilkosa agyonverte őt. Az itt élők a férjére gyanakodnak, mert rejtélyesen eltűnt. Azóta sem ad magáról életjelet.

Bár az eset Kiskunmajsa külső részén történt, a belvárosba is eljutott a sokkoló hír, még azok is megemlékeztek a tragikus körülmények között meghalt idős nőről, akik nem ismerték őt. Az egyik helyi kávézóban egy középkorú férfi azt mondta nekünk, hogy egy szemtanú látta az idős férfit reggel a vasútállomás környékén:

Ma délelőtt bejött ide egy hölgy - ott lakik ő is kint a tanyán, a szomszédjukban -, aki azt állította, hogy látta Icuka férjét, ahogy az állomáson sétálgat, csíkos szatyorral és bottal a kezében. Csak azt nem tudom, hogy akkor miért nem hívta a rendőröket, holott már napok óta keresik.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Nem lepett meg minket, hogy a vasútállomáson nem találtuk meg a férfit, egy nyugdíjas nőt viszont igen. Ő igazított útba minket a tanyához. 

Sűrűtajó a neve, Kiskunmajsa külterületéhez tartozik. Ismerem azt a környéket, tizenhét évig dolgoztam arrafelé védőnőként. Őket is ismertem, de csak névből. Azt viszont álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen borzalmas dolgok történhetnek ott. Csendes, nyugodt kis tanyavilág volt, békés emberekkel, akik nagyon összetartottak, szinte mindent tudtak egymásról" 

- magyarázta

Fotó: Polyák Attila - Origo

Amikor a tanyára értünk, egy embert sem láttunk, egyedül a kerítések mögötti hangos kutyaugatás és néhány legelésző háziállat jelezte, hogy lakott területre érkeztünk. 

Az egyik udvaron találkoztunk egy férfival. Ő azt mondta, annyit tud, amennyit mi is megírtunk. 

Egy mezőn dolgozó férfi is csak látásból ismerte az idős házaspárt. 

"Azt hallottam, hogy már korábban is voltak vitáik, de sosem néztem ki volna abból a férfiból, hogy képes lenne bántani bárkit is, főleg a családját. Súlyos betegek voltak mindketten, az asszony évek óta rokkantnyugdíjas. A férfit azóta nem látták, mióta megtalálták a felesége holttestét.  Nem tudom, hogy otthon van-e most valaki, talán a fiuk, de az az anyja halála óta egy szót sem szól, nagyon össze van törve"

- mondta.

Fotó: Polyák Attila - Origo