Fojtogatta és megalázta volt barátnőjét egy férfi

2020.02.19. 09:16

Ájulásig fojtogatta, majd le is vizelte volt élettársát egy férfi Pest megyében. Nem tudta feldolgozni, hogy a nő szakított vele.

A Pest Megyei Főügyészség indítványozta egy férfi letartóztatását, mert volt élettársát először az ájulásig fojtogatta, majd megalázta, és újra fojtogatni, illetve verni kezdte - írja közleményében az ügyészség.

A férfi nem tudta feldolgozni, hogy a nő  elhagyta. A nőt február 16-án korábbi közös albérletükhöz hívta azzal az ürüggyel, hogy segítsen neki takarítani.

Miután a házban összeszólalkoztak, és a nő távozni akart, a férfi ezt nem engedte meg. Bezárta az ajtót, és fojtogatni kezdte volt élettársát, aki idő közben elernyedt, miután a férfi a földre került nőt le is vizelte. Ezután arra kényszerítette, hogy folytassa a takarítást. Ennek során követte a nőt a fürdőszobába, ahol még három-négy alkalommal elszorította a torkát, illetve többször is arcon ütötte, miközben közölte vele, hogy „ma itt meghalsz".

Ezt követően a férfi figyelme rövid időre másra terelődött, és ezt kihasználva tudott csak elmenekülni a nő a házból.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság aljas indokból elkövetett emberölés kísérletének bűntettének kísérletével gyanúsítja a férfit. A Pest Megyei Főügyészség kezdeményezte a letartóztatását, mivel szökésétől lehet tartani, illetve fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén megkísérelné befejezni a megkezdett bűncselekményt.