Megérezte fia halálát a csóti tragédia áldozatának anyja

2020.02.19. 13:50

Egy másik autós miatt történt a baleset, amiben hétfőn meghalt egy 17 éves fiú. Az édesanyja érezte, hogy fiával történt valami. 

Épp műszaki vizsgáról tartott hazafelé a 17 éves Dominik és a 33 éves Szabolcs, amikor egy szabálytalanul előző autóval frontálisan összeütköztek Csótnál. Az autójuk azonnal kigyulladt és akkora lángokkal égett, hogy a szemtanúk megközelíteni sem tudták a roncsot, hogy segítsenek nekik. Mindketten a helyszínen meghaltak. A balesetet okozó autóban ülő 28 és 41 éves férfiak könnyebb sérülésekkel megúszták, zúzódásokkal, végtagtöréssekkel vitték őket kórházba, ahonnan valószínűleg már haza is engedték őket. 

Amikor Dominik édesanyja hallott a balesetről, egyből érezte, hogy fiával történhetett valami.
Megéreztem, és sajnos jól éreztem. – mondta el a Ripostnak az asszony.

Forrás: VEOL/Kovács Erika

Kétségbeesetten indult a helyszínre, de a roncsig  nem jutott el, mert a rendőrök lezárták az utat mindkét irányból.
Nem engedtek ki Csót faluból a rendőrök. – mondta az anya. Vészjósló volt a sziréna hangja, azt is látta, ahogy a mentőhelikopter elszáll a falu határa felé. A Ripost szerint szemtanúk látták, ahogy az asszony hívni próbálja 17 éves fiát, aki már nem vette fel a telefont.

Az útzárnál tudta meg a rendőröktől, hogy fia meghalt a balesetben.
Csak 17 éves volt. - kesergett az anya és hozzátette, hogy előtte állt még az egész élet.

Forrás: Kovács Erika/VEOL

Dominik tizenegyedik osztályba járt, decemberben fogadtak örökbe egy kiskutyát és tele volt tervekkel. A mellette ülő férfi nem csak barátja volt, hanem rokona is. Ő egy kislányt hagyott hátra. Még január elején azt írta ki a közösségi oldalára, hogy: Kérlek, újév, ne hozz több fájdalmat és szenvedést.

Ilyen szenvedésre senki sem számított. Azóta a közösségi adatlapja emlékoldallá változott. Mindkettejüket Pápán, Ugodon és Csóton is gyászolják.