Feljelentették a Jobbik elnökét a párt alkalmazottai

Szávay István jobbikos képviselő, Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője
Vágólapra másolva!
Rendőrségi feljelentésig jutottak a Jobbikon belüli csatározások: a párt alkalmazottai nem hagyták szó nélkül, hogy Jakab Péter pénzbírsággal, illetve állásvesztéssel sújtotta őket. A pártelnök az emberi méltóságot sértő Facebook-beszélgetéssel magyarázta a durva szankciókat. 
Vágólapra másolva!

Megint kitört a háború a Jobbikon belül, miután a párt alkalmazottai rendőrségi feljelentést tettek Jakab leszámolási kísérlete miatt.

A történet előzménye röviden:

Ezen a ponton ment be kedden Jakab Péter az ATV-be, ahol az Egyenes Beszéd vendégeként a Jobbik belső vitáit is érintette. Miután a kiszivárgott hangfelvételt "az igazság, a kritika, az őszinteség pillanataiként" jellemezte, a műsorvezető váratlanul egy másik ügyre tért át. "Nálam nincsen kés, van viszont egy meglehetősen friss rendőrségi feljelentés" - utalt Jakab kiszivárgott beszédére, majd meglebegtetett egy dokumentumot. Kiderült, hogy

a Jobbik alkalmazottai feljelentést tettek a rendőrségen, amiért a pártelnök pénzbírsággal, illetve állásvesztéssel sújtotta őket.

Jakab azzal magyarázta a drasztikus lépést, hogy a tisztújítást megelőzően a birtokába került két olyan csoportos Messenger-beszélgetés, amelyek szerinte "mélységesen sértik az emberi méltóságot". Az pontosan nem derült ki, kik vettek részt a csetelésben, csak annyi hangzott el, hogy a képviselőcsoport mellett dolgozó személyek telefonjáról kerültek ki képernyőfotók.

Szávay István jobbikos képviselő és Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője Forrás: MTI/Kovács Tamás, Illyés Tibor

Jakab nem kívánta elárulni, ezek hogyan kerültek hozzá. Egyébként lapunk közvetlenül a tisztújítást követően megírta, hogy leszámolásra készülhet a Jobbik új vezetése.