Kovács Zoltán: A "független újságírás" meséje

2020.02.19. 20:26

A "független újságírás" meséje címmel írt blogbejegyzést Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár válaszul arra, hogy az Euractiv brüsszeli hírportál egy Soros György által finanszírozott "oknyomozó portál" szerzőjének magyar kormányt és Orbán Viktort támadó cikkét tette közzé.

"A cikk felmondja az unalmas vádakat" a korrupcióval kapcsolatban - írja Kovács Zoltán, kiemelve, hogy a szerző tények helyett hangzatos véleményeket közöl. Az államtitkár kifogásolja, hogy az Euractiv a Direkt 36-ot non-profit oknyomozó újságírói központnak nevezi, figyelmen kívül hagyva, hogy ez egy Soros György által finanszírozott szervezet, amely elfogult, politikai indíttatású cikkeket közöl, és nyíltan támogatja a balliberális, migrációpárti napirendet. 

Ha rákeresnek a szerző - akit az államtitkár politikai aktivistának nevez - cikkeire, akkor "garantálom, hogy nem találnak egyetlen olyat sem, amiben magyar ellenzéki vezetők után nyomoz" - írja Kovács Zoltán, külön megemlítve a négyes metróval kapcsolatos korrupciós ügyeket, amelyek a szocialista kormányok alatt zajlottak, a Jobbik náci ügyeit és az ellenzéki kerületek parkolási botrányait. 

Egy egyszerű okból nem találnak semmi ilyet: ezeket a „független" újságírókat azért fizetik, hogy Orbán miniszterelnököt, a magyar kormányt és saját országukat támadják 

Kár, hogy az Euractiv a magyar belpolitika aktív résztvevőjévé és megalapozatlan vádaskodásokhoz használt eszközzé vált - zárja blogbejegyzését az államtitkár.