Kegyetlen stricikre csaptak le a rendőrök - videó

2020.02.19. 10:44

Egy négyfős prostituáltakat futtató banda tagjaira csaptak le a rendőrök hétfőn hajnalban. Mint kiderült, úgy adták-vették a magyar lányokat a nagykanizsaiak, mintha csak tárgyak lennének. Ha valakire egy férfi panaszkodott, azt megverték, de akkor is mindenkit megvertek, ha egy rossz komment érkezett a hálózathoz kötődő internetes oldalra. Állandó felügyelet alatt tartották a lányokat, a pénzüket pedig elvették. Három ember bilincsben, egy még szökésben.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztály Bűnszervezetek Elleni Osztálya bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást H. Imre és társai ellen. A férfi 2016 óta irányított bűnözői csoport Németországba és Svájcba szállított ki lányokat, akiket különböző módon tisztességes munkával hitegettek.

Forrás: police.hu/ORFK/Antal_N

A nők tudta nélkül korábban egymás között adták-vették őket, majd megszervezték a Nürnbergbe, illetve Bernbe utaztatásukat.

Külföldön bordélyházakban dolgoztatták a lányokat, a banda kihelyezett tagja 24 órában felügyelte őket, a bevételüket részben, de sokszor teljes egészében elvette tőlük.

Ha a kuncsaftoktól panasz érkezett egy prostituáltra, akkor őt a szervezet vezetője megverte. Ha a bordélyház internetes oldalára érkezett negatív komment a szolgáltatásokkal kapcsolatban, akkor az összes lányt bántotta.

Forrás: police.hu/ORFK/Antal_N

A KR NNI nyomozói számos tanút hallgattak ki, adatokat, bizonyítékokat gyűjtöttek és beazonosították a bűnszervezet vezetőjét és további három tagját. A magyar rendőrök széleskörű nemzetközi együttműködésben dolgoztak német, illetve svájci kollégáikkal. Megállapították, hogy a bűnözői csoportban mindenkinek megvolt a maga feladata. Volt, aki az utaztatásért felelt, míg más a lányok felügyeletét látta el. A prostituáltaktól elvett bevételből a banda tagjai saját magukra költötték.

Forrás: police.hu/ORFK/Antal_N

Hétfőn csaptak le rájuk

A KR NNI nyomozói a KR Bevetést Támogató Osztály munkatársaival közösen február 17-én, hétfő hajnalra összehangolt bűnügyi akciót szerveztek Nagykanizsára.

A rendőrök elfogták a bűnszervezet vezetőjét, az 50 éves H. Imrét, valamint a csoport másik két tagját, a 33 éves A. Józsefet és a 28 éves O. Líviát is. Aztán átkutatták a házukat. 

Mobiltelefonokat, informatikai eszközöket és feljegyzéseket foglaltak le.

A bűncselekményből származó jövedelem elvonásaként vagyonelkobzás céljából a rendőrök sok pénzt és ékszereket, továbbá egy nagy értékű autót is lefoglaltak, és zár alá vettek három ingatlant.

Forrás: police.hu/ORFK/Antal_N

A KR NNI Bűnszervezetek Elleni Főosztályának nyomozói a bűnözői csoport három elfogott tagját gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A negyedik bandatag megszökött, őt még keresik a rendőrök.