Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár arról beszélt videóüzenetében, hogy a kormány álláspontja szerint az illegális migránsoknak ne járjon kártérítés. A nemzeti konzultációban a kormány erről a témáról is ki fogja kérni a magyar emberek véleményét.

A kártérítésbiznisz nem csak a börtönök körül forog, bizonyára emlékeznek még arra a két, illegálisan Magyarországra érkező bangladesi bevándorlóra, akik aztán jogsérelemre hivatkozva beperelték a magyar államot - hívja rá fel a figyelmet Kovács Zoltán.

Az ő jogi képviseletüket külföldről pénzelt szervezetek látták el, és végül 10 millió forint kártérítést ítéltek meg nekik - fűzte hozzá.

Nem elég tehát, hogy ezek a szervezetek ösztönzik és támogatják a bevándorlást, ráadásul üzletet is csinálnak belőle.

Tekintettel arra, hogy több mint százezer ember van a balkáni útvonalon, és az illegális migráció pillanatnyilag is zajlik, beláthatatlan lenne a vége annak az összegszerűségnek, amit kártérítésként megítélhetnének - emelte ki az államtitkár.

Arra kér a kormány mindenkit, hogy mondjon erről véleményt.

Vannak, akik szerint ez helyes, az illegális migránsoknak is jár kártérítés. A kormánynak erről van véleménye - hangsúlyozta. 

Arra kérjük önöket, hogy a kérdőíven szereplő, erre vonatkozó kérdésekre is őszintén mondják el véleményüket - tette hozzá Kovács Zoltán, utalva a következő nemzeti konzultáció tartalmára.