Napok óta körbejár az interneten annak a háromgyermekes, dunaújvárosi apának a segélykérése, akinek a feleségét február 6-án gázolták halálra a Róbert Károly körúton. A férfinak nincs pénze, ahogy mondja, emberhez méltóan eltemettetni feleségét, ezért azt kéri a gázoló sofőrtől, fedezze a temetés költségeinek egy részét.

A 42 éves, háromgyerekes családanya február 6-án este piros lámpánál próbált átmenni a zebrán Budapesten, a Róbert Károly körúton. Egy nagy sebességgel érkező autó fékezés nélkül elgázolta. Az asszony életét nem lehetett megmenteni, már a helyszínen belehalt sérüléseibe - írta meg korábban az Origo.

Sosem felejtem el azt a borzalmas hajnalt, amikor a rendőrök felzörgettek. A nevemet kérdezték, majd közölték, hogy a feleségem Budapesten meghalt egy balesetben, a zebrán elgázolta egy autós – idézte fel a szörrnyű emlékeket Varga János, Krisztina férje.

"Amikor az egyenruhások elmentek, leültem az ágyra, csak néztem magam elé. A felriadt három gyerek, a 11 éves Jancsika, az ötéves Noel, és a hároméves Milán ott álltak velem kővé dermedten az ajtóban, majd riadtan egyre csak kérdezgették: anyát baleset érte? Anya tényleg meghalt?"

A férfi Dunaújvárosban él a családjával egy panellakásban. Feleségével 13 évig voltak együtt és műtőssegédként dolgozott a helyi kórházban.

A férfi elmondta, hogy Krisztina mintha csak megérezte volna a tragédiát, mert halála előtti napon azt mondta, szeressük egymást, együtt legyőzünk minden nehézséget."Kérte, csináljunk közösen magunkról egy fotót, mert nem lehet tudni, mit hoz az élet, bármelyikünk meghalhat egy pillanat alatt. Azt feleltem, ne beszéljen butaságot, mi mindig együtt maradunk"

- tette hozzá.

A férfi  felesége halála óta teljesen összetört, de muszáj talpon maradnia három kisfia, és a temetéshez kötődő ügyintézés miatt, melyek mind ráhárulnak. A férfi Budapestre "rohangál" a boncolási jegyzőkönyvért, a feleségének ruhát visz, amiben majd elhozhatja. Dunaújvárosban a temetkezési vállalkozóval, családsegítővel tárgyal, az árvaellátáshoz papírokat tölt ki, beadványokat ír. Emellett folyamatosan spórol és takarékoskodik, ugyanis felesége holttestének tárolása naponta 17 ezer forintba kerül - írja a Blikk.

"Nem hiszem el, hogy velünk történt mindez. Ha összejön még 400 ezer forint, a jövő héten, kedden eltemetjük a feleségemet. Próbálok a gyerekek előtt erős maradni, de van, amikor mindhárman egyszerre sírnak, hívják az édesanyjukat. Olyankor nálam is eltörik a mécses. Mindent megteszek, hogy felneveljem őket, ne legyen hiányuk semmiben. Ha pedig jobb idő lesz, az egyik este kifekszünk majd a Duna-partra, hogy megkeressük az égen azt a csillagot, amelyikre az édesanyjuk költözött"

- mondta az apa könnyek között.