Orbán Viktor miniszterelnök az EU-tagországok állam-, illetve kormányfőinek rendkívüli ülésére utazott Brüsszelbe.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Charles Michel, az Európai Tanács elnökének találkozója Brüsszelben 2020. február 20-án.Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Órákon belül kezdetét veszi az állam-és kormányfők rendkívüli csúcstalálkozója Brüsszelben, ahol az országvezetők a 2021 és 2027 közötti keretköltségvetésről (MFF) próbálnak majd megállapodni. Összetett tárgyalásoknak néznek elébe: Charles Michel, az Európai Tanács elnöke gyakorlatilag az utolsó percekig egyeztet majd a tagállamokkal. Michel nemrég Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel is tárgyalt – ezt a tanácsi elnök szóvivője tudatta a Twitteren. Orbán Viktor a csúcstalálkozó margóján a visegrádi országok vezetőivel is egyezteti majd a magyar álláspontot, írja a Magyar Nemzet.

Charles Michel a helyszínre érkezve elmondta: sok érdek és aggály kering a tárgyalások körül, ennek ellenére lehetséges, hogy a következő órákban és napokban a vezetők megállapodásra jussanak. Egyúttal megköszönte az állam-és kormányfőknek, hogy az elmúlt hetekben aktívan részt vettek az MFF alakításában.