A gyerekek teljes részvételével lehetne sztrájkot szervezni a Nemzeti Alaptanterv ellen - erről beszélt Zeller Judit, Soros György szervezetének, a TASZ-nak a jogásza egy pécsi fórumon. A rendezvényen a Bama.hu beszámolója szerint a tanárok jóval visszafogottabb véleményt mondtak a NAT-ról, mint a TASZ képviselője.

Zeller Judit, a TASZ jogásza arra szólította fel a tanárokat, hogy úgy sztrájkoljanak, hogy minél nagyobb hatása legyen. Előbb arról beszélt, hogy más ágazatokat is be kell vonni a sztrájkba, majd eljutott a tanulókig is. 

A Soros-szervezet jogásza azt mondta, hogy egy gyerek csak azért nem tud sztrájkolni, mert nincs munkaviszonya, ezt leszámítva, ezzel szerinte semmi probléma nem lenne, "szolidaritásként" részt vehetne a sztrájkban.

Majd még egyértelműbben fogalmazott:

Abszolút lehet azon gondolkodni, hogy a gyerekek teljes részvételével, a kiskorúak teljes részvételével lehet ezt az egészet lejátszani

- mondta. 

A gyerekek sztrájkjáról szóló rész 3'06"-nál kezdődik a videón.

Arról ugyanakkor a videotudósítás tanúsága alapján nem beszélt, hogy mennyiben tekinthető önkéntes "szolidaritásnak" az, hogy ha egy gyerek a felette hatalommal rendelkező tanára mellett sztrájkol.