Csütörtök hajnalban egyes területeken még előfordulhat havas eső vagy zápor, napközben viszont már nyoma sem lesz a télies időjárásnak. Egyre melegebb napok jönnek, hétvégén 12 Celsius-fok is lehet - írja a Köpönyeg.hu.

Csütörtök: Hajnalban még előfordul havas eső, vagy zápor, de reggeltől már sok napsütésre számíthatunk. Az északnyugati szél megerősödik, hidegfronti hatás várható. Reggel fagypont körül, délután 7 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Péntek: A többórás napsütést napközben átmeneti felhősödés zavarja, elszórtan zápor is előfordul. Az északnyugati szél ismét erőre kap. A csúcsérték 9°C körül valószínű.

Egyre erősebb lesz a nappali felmelegedés: hosszú távon marad a 10-12 fok körüli maximum.Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Szombat: Változóan felhős, száraz időre van kilátás. A délnyugati szél napközben fokozatosan megélénkül. 7 és 12 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap: Nagyrészt erősen felhős lesz az ég, ám csapadék csak elszórtan fordulhat elő. Estig a nyugati szelet kísérik élénk lökések, majd erős északnyugati szél várható késő estétől. 11-12 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.

Hétfő: A nagy területen viharossá fokozódó északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, kisüt a nap. Inkább csak a reggeli órákig alakul ki záporeső. Marad a 10-12 fok körüli maximum.