A Makón és Csongrád megye területén valamilyen gyilkosságot, más erőszakos vagy vagyon elleni bűncselekményt elkövetők ujjlenyomatainak tüzetes átvizsgálása során sikerült azonosítani a 15 évvel ezelőtti, makói kettős gyilkost. Erről beszélt a rendőrség főosztályvezetője pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Petőfi Attila vezérőrnagy, a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztályának vezetője elmondta, hogy a 2004. november 16-án, Makón elkövetett kettős gyilkossággal gyanúsított férfit a daktiloszkópiai vélemény alapján fogták el,

és bár megtagadta a vallomást, a szakértői intézet megerősítette, hogy a helyszínen talált genetikai nyomok egyeznek.

Hozzátette, mivel a gyanúsítottnak korábban csak az ujjlenyomat-töredékét rögzítették, az nem volt alkalmas a gépi azonosításra, 2004-ben ezért nem sikerült beazonosítani.

Most viszont az ujjlenyomatokat vizuálisan ellenőrizték,

így jutottak el hozzá.

Petőfi Attila arról is beszélt, hogy több száz ujjlenyomatot vizsgáltak meg, amíg eljutottak a gyilkosig. 

Két embert, anyát és lányát gyilkolták meg Makón 2004 őszén. Kezdetben az egyik rokonukat gyanúsították a gyilkossággal, de bizonyítékok hiányában ejtették ellene a vádat és lezárták a nyomozást. Tavaly újra leporolták a döglött aktát a Kiemelt ügyek nyomozói és eredményre jutottak. Egy korábban ismeretlen férfiről gondolják, hogy elkövette ezt a kettős gyilkosságot.