Az asszonnyal és az őket befogadó nővérével is brutálisan végzett egy Kelet-Magyarországon élő férfi. Akácfakaróval verte őket agyon. A bírónak azt mondta, féltékeny lett. Kimondták felette az elsőfokú ítéletet.

Egy pár között két év együttélés után megromlott a viszony, aminek alapvetően az volt az oka, hogyaz erőszakos férfi féltékenykedett, és többször bántotta is az asszonyt. Ráadásul pénzük sem nagyon volt, az ítélet szerint létbizonytalanságban éltek.

2018 februárjában az asszony testvérénél laktak, aki befogadta őket. Egy nap az élettársa szakított a férfival, és felszólította, hogy hagyja el a házukat. A nővére is a pártján állt, és beavatkozott a kialakult vitába, amelynek hevében az indulatos férfi

egy körülbelül 1 méter hosszú, vastag akácfakaróval mindkét asszonyt agyonverte.

A törvényszék nem méltányolta a férfi védekezését, amely szerint féltékenységből ölte meg az élettársát.

Vallomása szerint ugyanis különösen attól lett indulatos, hogy élettársának nővére beleszólt a vitába. A törvényszék ítélete szerint a vádlott ezért mindkét sértettel szemben szabadjára engedte dühét"

- olvasható az Ügyészség oldalán.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a családi konfliktusok erőszakos kezelése elfogadhatatlan. A férfi fékevesztett indulatában olyan embertelenséggel bánt el az élettársával, valamint az őket befogadó testvérével, amely a törvény szigorának alkalmazását igényli. Emiatt a büntetés enyhítésére irányuló védelmi fellebbezések nem vezethetnek eredményre.

A törvényszék a büntetett előéletű vádlottat különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt nem jogerős ítéletével életfogytig tartó fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte. Úgy határozott, hogy a szabadságvesztés büntetésből legkorábban harmincöt év kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra"

- írták.

Az ügyben másodfokon a Debreceni Ítélőtábla jár el.