Nem lehet kizárni, hogy újabb MSZP-s politikusok lépnek át a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióba, és a két párt későbbi egyesülését sem lehet kizárni - minderről Kovács László beszélt az Origónak annak kapcsán, hogy a III. és a XVIII. kerületi szocialista polgármester átlépett a DK-ba. Az MSZP volt elnöke elárulta, hogy őt is át akarták vinni a DK-ba, de nem hagyja ott az MSZP-t. A nyilatkozata azt bizonyítja, hogy az átlépések nem voltak annyira spontánok, mint aminek Gyurcsány Ferenc be akarja állítani, valójában a DK vadászik az MSZP-s politikusokra.

Nem ismerem a két politikus döntésének az okait. Nem tudom, miért döntöttek úgy, hogy átigazolnak a DK-ba – mondta Kovács László. Az MSZP volt elnöke emlékeztetett arra, hogy a DK vezetői és aktivistái között többségében vannak azok, akik az MSZP politikusai voltak korábban, ilyen Varju László és Vadai Ágnes is. Önmagában ez a váltás nem meglepő, a két párt értékrendje hasonló - mondta.

Kovács Lászlót is vinni akarta Gyurcsány a DK-baForrás: MTI/Kovács Tamás

Előfordulhat, hogy folytatódik az áramlás a DK felé, olyan is lehet, hogy valaki szeretné, ha a két párt egyesülne - tette hozzá. Kovács László szerint ez azért is lehetséges, mert a két pártnak együtt sokkal nagyobb esélye van, közös listával és közös jelöltekkel. Igen meghívtak a DK-ba engem is, de nem lépek ki az MSZP-ből. Nagyon szeretném, ha az MSZP nem gyengülne tovább, és a két párt megmaradna nagyon stabil szövetségben - mondta a szocialisták volt elnöke. A két pártnak külön-külön kell eldönteni, hogy egyesülnek-e vagy nem. Két külön pártként, és egyesülve is el tudom őket képzelni, nem tudom, melyik a jobb, de a mostani helyzet egy adottság - mondta.

Két polgármester hagyta ott a szocialistákat, Gyurcsány már gúnyolódik

Mint arról korábban beszámoltunk, elhagyta az MSZP-t és a DK-hoz csatlakozott két fővárosi polgármester. Kiss László óbudai, valamint Szaniszló Sándor pestszentlőrinci városvezető azzal indokolta döntését, hogy a DK-tól kapják a legtöbb támogatást programjuk végrehajtásához. Az MSZP elnöke még csütörtökön úgy reagált: a két politikus csalódást okozott közösségüknek.

Gyurcsány Ferenc a Facebookon gúnyolódott az MSZP-n, azt írta, nincsenek könnyű napjai a szocialistáknak.  Azoknak van igaza, akik amikor az ellenzékről gondolkodnak, azt mondják, hogy nem azért kell együttműködni, mert nincsenek vitáink, hanem azért, hogy egyszer majd lehessenek – írta Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc.

Becsapja az MSZP-t Gyurcsány

Kovács László nyilatkozata azt bizonyítja, hogy Gyurcsány becsapja az MSZP-t azzal, hogy ámítja őket, hogy a kormány elleni összefogás a legfontosabb. Valójában egyenként keresik meg a szocialisták vezető politikusait, hogy lépjenek át - ezzel megsemmisítve az MSZP-t.