A forgalmas szegedi Bartók téren lépett oda két nő a padon ülő ismerőséhez, aki épp akkor váltotta ki az orvosi tápszereit. Nem beszélgetni akartak vele.

Február 18-án délután, Szeged egyik forgalmas terén megtámadtak egy padon üldögélő nőt, aki nem sokkal előtte váltotta ki orvosi tápszereit. Mint kiderült az ismerősei voltak a támadók. Először szóban próbálták rávenni, hogy adja oda nekik a három karton, 22 ezer forint értékű tápszert, de ő erre nem volt hajlandó rá. Veszekedni kezdtek, majd az egyik, a nőhöz képest jóval nagyobb és így erőfölényben lévő támadó, belekapott az arcába és elkezdte tépni a haját, aztán meg is ütötte. Ezalatt a társa igyekezett elvenni tőle a tápszereket, de

a nő olyan erősen védekezett, hogy nem sikerült megszereznie a padról.

Segítséget a járókelők hívtak. Amikor meglátták mi történik, hívták a rendőröket. Az áldozat nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, támadóit elfogták. A rablási kísérlet miatt indult eljárásban az ügyészség javasolta a nők letartóztatását, mivel megszökhetnek vagy újabb bűncselekményt követhetnek el, ha nem kerülnek rács mögé.