Tóth Bertalan: Senki nem tekintheti lábtörlőjének az MSZP-t

Vágólapra másolva!
Az MSZP egyenlő félként kíván részt venni az ellenzéki együttműködésben - jelentette ki a párt elnöke pénteken Szegeden.
Vágólapra másolva!

Tóth Bertalan sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, senki sem tekintheti lábtörlőjének az MSZP-t.

A közös ellenzéki politikát nem segíti az, ha valaki az MSZP kifosztására építi személyzeti politikáját - mondta a politikus annak kapcsán, hogy az MSZP két fővárosi kerületi polgármestere, Kiss László és Szaniszló Sándor bejelentette, átlép a DK-ba.

A pártelnök csalódottságának adott hangot a két politikus távozása miatt. Szavai szerint a párt közössége - akik keményen dolgoztak a két polgármester sikere érdekében - szintén csalódottak.

és nem is nyertek volna október 13-án.

A két polgármester "hátba szúrta" ezt a közösséget

- mondta Tóth Bertalan, hamisnak és elfogadhatatlannak nevezve az érintettek érvelését, mely szerint a DK Európa-politikája vezetett távozásukhoz. Mint mondta, az már az önkormányzati választásokkor ismert volt.

Ez a hamisság és etikátlan viselkedés bizalomvesztéssel jár - hangsúlyozta az elnök, aki javasolja a párt szombaton ülésező választmányának, hogy az,

aki a MSZP-ből kilépve az önkormányzati vagy parlamenti választásokon más párt színeiben indul, ne kaphassa meg támogatásukat.

A "köztársaságpárti szövetség" 2019-es önkormányzati választási sikerei nem valósulhattak volna meg az MSZP tagjai, közössége, intézményrendszere és kampánytudása nélkül. A szocialisták pozíciókat is föladva rengeteg áldozatot hozott az együttműködés sikeréért - szögezte le a politikus.

Október 13-án az MSZP megerősödött, képviselői száma csaknem négyszáz, polgármesterei pedig 45-en vannak - mondta. Az elnök szerint alábecsülik a szocialistákat, akik városi, nagyvárosi szinten a legerősebb párt. Ezeken a településeken szinte sehol nem győzhet olyan, aki nem bírja az MSZP támogatottságát.

Az MSZP-Párbeszéd szövetség népszerűsége stabil, hónapról hónapra emelkedik, azonos a Momentum és a Jobbik erejével, de a demokratikus pártok csak közösen tudnak a Fidesszel szemben küzdeni, külön-külön gyengék.

Tóth Bertalan úgy fogalmazott,

"néhány ember örömlányos mentalitása nem zavarja,"

kitart a párt újbaloldali és szövetségi politikája mellett. Az MSZP március 14-i kongresszuson elfogadandó stratégiája szerint szakítani kívánnak a neoliberális gazdaságpolitikát, az elitek érdekeit támogató harmadik utas szociáldemokrata politikával. A párt politikája az igazságosságra, a szolidaritásra épül, és amely mindenki számára esélyt teremt a felemelkedésre - tette hozzá.

A pártelnök kezdeményezi Budapesten és a két érintett kerületben az együttműködési keretek felülvizsgálatát. Hangsúlyozta ugyanakkor, az MSZP hisz az ellenzéki együttműködésben és a főváros sikerében.