Búcsút inthetünk a zavartalan napsütésnek: a következő napok időjárását a szél és az esőfelhők határozzák meg - olvasható a Köpönyeg.hu előrejelzésében. 

Péntek: Napközben átmenetileg megnövekszik, majd gyorsan csökken a felhőzet. A felhősávból elszórtan - főleg északon - alakul ki záporeső. Eleinte a délnyugati, majd az északnyugati szél erősödik meg. 9-10 fok körül alakul a hőmérséklet csúcsértéke.

Szombat: Többórás napsütés, gyengén felhős idő várható. Csapadék nem alakul ki. A délnyugati szél megélénkül. Reggel gyengén fagyhat, délutánra 10 fok köré melegszik a levegő.

Marad a szeles, enyhe időFotó: Csudai Sándor - Origo

Vasárnap: Erősen felhős időre számíthatunk. Északkeleten, északon szórványosan, máshol csak néhol fordul elő eső, zápor. Estig a délnyugati, estétől az északnyugati szél erősödik meg. 11 és 16 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Hétfő: Hajnalban még előfordul záporeső, majd a nagy területen viharossá fokozódó északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, kisüt a nap. 9 és 14 fok közötti értékeket mérhetünk. Erős hidegfronti hatás érvényesül majd.

Kedd: Változóan, gyakran erősen felhős idő valószínű, de eső még nem alakul ki. A délnyugati szél megerősödik, mely ismét több fokkal melegebb levegőt hoz hazánk térségébe: délután 15-17 fok is lehet.