A Soros-hálózat a gyöngyöspatai iskolaügyben egymás ellen akarja uszítani a magyarokat és a romákat, ezt a célt szolgálja a vasárnap Budapestre tervezett vonulásos tüntetés is - mondta Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselő a kormánypártok nevében szombaton Budapesten újságíróknak.

A politikus kifejtette, a tüntetés szervezője, Setét Jenő maga is Soros-aktivista, ahogy szervezete, az Idetartozunk Egyesület is Soros-pénzből működik. "A tüntetéshez csatlakozók is jól ismert, külföldről finanszírozott Soros-szervezetek, amelyek számos alkalommal próbáltak már beavatkozni a magyar belpolitikába és nyomást gyakorolni például a bevándorláspolitikánkra" - fogalmazott.

Nacsa Lőrinc kiemelte, most vasárnap is ott lesz a Soros-egyetemhez köthető Szabad Egyetem, az Amnesty, a Helsinki Bizottság, a TASZ, a Tanítanék, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet és még sorolhatnám. A kormánypárti politikus szerint ezekben a szervezetekben közös, hogy mind ott vannak Soros fizetési listáján. 

Hangsúlyozta, a Soros-hálózat valódi célja, hogy félreállítsa a bevándorlásellenes nemzeti kormányt, hogy helyébe saját balliberális bábjait ültesse.  "Az elmúlt években sok mindennel próbálkoztak már, de kudarcot vallottak, most azzal akarnak feszültséget kelteni Magyarországon, hogy egymás ellen akarják uszítani a magyarokat és a romákat" - tette hozzá.

A KDNP képviselője szerint erről szól a vasárnapra tervezett tüntetés és az egész Gyöngyöspata-ügy is, amelyet eleve a Soros-hálózat provokált ki: rávették a roma családokat, indítsanak pert az állam ellen". "Feszültséget keltettek és most (...) akadályozzák a roma családokkal való békés megegyezést", sőt "már odáig is elmennek, hogy a roma emberek mögé bújva tüntetést is szerveznek Budapesten"  - mondta Nacsa Lőrinc.

A kormánypárti politikus kérdésekre válaszolva kiemelte, az ügyben érintett gyöngyöspataiak jövőjét a kormány által felajánlott képzések segíthetik a leginkább, erről pedig folyamatosak a tárgyalások. Úgy fogalmazott, amennyiben a vasárnapi tüntetés szervezői is a helyi emberek érdekeit néznék, akkor először le kellene menniük Gyöngyöspatára beszélni az érintettekkel ahelyett, hogy színjátékot rendeznek a fővárosban a nemzetközi és a magyar balliberális sajtónak.