Csákánnyal verte fejbe férjét egy gadácsi asszony bosszúból, mert az nem értékelte eléggé a főztjét. Csak a szerencsének köszönhető, hogy a férfi túlélte. Az asszony nagyon megbánta, hogy nem tudta fékezni a dühét, a férfi pedig azt, hogy reklamált az ebédre, és megfogadta, hogy ezentúl szó nélkül megeszi, amit a felesége elé tesz.

A Somogy megyei kis faluban mindössze hatvanan laknak. Nyugalom és béke jellemzi a mindennapokat. Ám az 57 éves Babai Éva és férje, az 53 éves Varga Ernő veszekedését nem felejtik el egy ideig a környékbeliek. Az asszony ugyanis majdnem megölte a férjét, mert az megjegyzést tett, hogy nem csíp a töltött káposzta.

Nagyon szégyellem magam azért, amit tettem. Ernővel harminc éve vagyunk házasok, de ilyet még sosem csináltam. Egész délelőtt töltött káposztát főztem egy vájlingban, a tyúkhús mellé három, méregerős cseresznyepaprikát és tört borsot is tettem bele. A kis piros lábosban Ernő elé tettem, aki mégis azt mondta, hogy nem elég csípős. Azt feleltem, akkor egyen máshol, aztán kiöntöttem a káposztát a kertben.

- mondta el az asszony a Blikknek.

Éva még ezután is füstölgött mérgében.

Felkapott egy csákányt, amivel a házuk bejárati ajtaját támasztották ki, majd hátulról fejbevágta vele a férjét. Szerencsére nem a csákány vége, hanem a közepe találta el Ernőt, ezért ő maga hívta a mentőket és a rendőröket. Miközben a férfit a kórházban ellátták, feleségét a rendőrségen hallgatták ki.

Később ott találkoztak újra.

Papa, hol voltál? Papa, jól vagy? – mondta Éva, amikor meglátta a bekötözött fejű Ernőt. Sírva borultak egymás nyakába, és kibékültek.  Azóta egyszer sem veszekedtek, Éva viszont továbbra is nagyon szégyelli magát a történtekért.