A férfi nem állt meg a rendőröknek, mivel nem volt jogosítványa, be volt drogozva, és még volt is nála kábítószer. Végül az árokba hajtott, így tudták elfogni.

A negyvenéves férfit már korábban eltiltották a vezetéstől, ennek ellenére tavaly júniusban, este Paloznakon motorozott. A településen ellenőrzést tartottak a rendőrök, és őt meg akarták állítani. A férfi viszont nem állt meg, gázt adott és elhajtott a rendőrök mellett.

Rögtön üldözni kezdték a férfit, aki a 71-es, majd a 73-as úton többször a 180 km/órával száguldott Veszprém felé A szabadságpusztai elágazónál, ahol egy másik rendőrautó már várta, a dupla záróvonalat átlépve visszafordult, és Felsőörs felé menekült tovább, nagyjából 140-150 km/órával.

A férfi itt elvesztette uralmát a motor felett és az árokba hajtott, majd lerepült a motorról és a fűbe esett. Az eséstől könnyebben megsérült. A ruhájában kábítószert találtak, és az is kiderült, hogy vezetés előtt is drogozott.

Az ügyészség azt javasolja, hogy a bíróság ítélje a férfit tárgyalás nélkül próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint tiltsák el a vezetéstől.