Bíróság előtt felelhet a férfi, aki kirabolt egy nőt Debrecenben - videó

Vágólapra másolva!
Az ügyészség gyorsított eljárásban állítja bíróság elé azt a férfit, aki január végén Debrecen belvárosában megvert és kirabolt egy nőt.
Vágólapra másolva!

A férfi január 27-én délben Debrecen belvárosában megláttott egy nőt, aki telefonjáról fülhallgatóval zenét hallgatott.

Eltakarta az arcát sáljával, felszállt a buszra vele együtt, majd amikor a nő a klinikáknál leszállt, a férfi gyalogosan követte őt tovább.

Amikor utolérte, megragadta a nyakát, maga felé fordította, gyomron ütötte és a földre lökte. Ezután ráfeküdt, és a nála lévő kulcscsomóval megkarcolta a nő homlokát és pénzt követelt tőle.

A nő segítségért kiáltott, mire a férfi kinyitotta táskáját és kivette a pénztárcáját a benne lévő bankkártyával, iratokkal és aprópénzzel együtt. Eközben továbbra is a földre szorította a nőt, és követelte a telefonját, de az nem adta oda.

A férfi észrevette, hogy többen figyelik, ekkor

magához vette a pénztárcát, és elmenekült a helyszínről.

A pénzt kivette, a tárcát pedig futás közben eldobta.

A férfi a nőnek 2.600 forint kárt okozott, amely részben megtérült. A nő a bántalmazás miatt az arcán könnyű,hámhorzsolásos sérülést szenvedett.

A letartóztatásban lévő, tettét beismerő férfit rablás okirattal visszaélés pénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állítják.