Szerdán hidegfront érkezik, sok esővel, néhol zivatarral - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az előrejelzésében. Zivatarveszély miatt több megyére figyelmeztetést is kiadtak szerdára.

Szerdára virradó éjszaka északnyugat felől hidegfront érkezik, majd vonul át az országon, intenzív csapadékzónával. A front mentén a szerda hajnali óráktól előfordulhatnak zivatarok, nagyobb eséllyel inkább az ország délnyugati felén.
A szél többnyire erős, zivatarok környezetében akár viharos is lehet. Jellemzően eső várható, de az intenzívebb gócokban jégdara, apró szemű jég is hullhat. 

IllusztrációFotó: Koncz Márton - Origo

Intenzív csapadék idején a magasabban fekvő területeken, elsősorban a Mecsekben és a Bakonyban, esetleg havas eső, tapadó hó sem kizárt, megmaradó hóra azonban nem kell számítani.
Jelentős, az ország nagy részén 10-20 milliméternyi csapadékra van kilátás, de lokálisan akár ennél több is eshet. A csapadék súlypontja délutánra az ország délkeleti felére tevődik át, az esti órákra pedig elhagyja az országot. Zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére.

Az előrejelzés szerint hajnalra 4 és 9 Celsius-fok közé hűl le a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 10 fok között valószínű, de délkeleten 11-13 fok is lehet.