A Jobbik debreceni elnöke is kilépett a balra tolódó pártból

Jakab Péter, Jobbik, Gyurcsány Ferenc, Demokratikus Koalíció
Vágólapra másolva!
Bogdán Szabolcs, a Jobbik Debreceni elnöke, volt Hajdú-Bihar megyei sajtófőnöke kilépett az egyre inkább baloldalra tolódó pártból. Bogdán döntését azzal indokolta, hogy nem tud azonosulni a párt jelenlegi irányvonalával, amelyet szerinte „bolsevik típusú leszámolások és a nemzeti értékelvű politizálás teljes feladása" jellemez.
Vágólapra másolva!

Az Origóhoz eljuttatott közleményében Bogdán Szabolcs közölte, hogy

A párt debreceni szervezetének az egykori elnöke döntését a következőkkel támasztotta alá: „már a legkisebb esélyét sem látom, hogy valaha is visszatérhetünk arra az útra, amelyet a párt alapító okirata számunkra világosan kijelölt. Én viszont a jövőben is szeretnék a barátaim, ismerőseim és határon túli nemzettestvéreim szemébe nézni, és kijelentem, hogy a Jobbik jelenlegi irányvonalával azonosulni nem tudok".

A közleményből egyértelműen kiderül, hogy Bogdán nem ért egyet a Jakab Péter pártelnök által diktált irányvonallal, amely

egyre közelebb taszítja az egykor radikális jobboldali pártot Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciójához (DK).

Jakab Péter és Gyurcsány Ferenc Forrás: MTI/Soós Lajos, Kovács Tamás

Bogdán így folytatja: „A legutóbbi kongresszus óta tapasztalt folyamatok - bolsevik típusú leszámolások, a nemzeti értékelvű politizálás teljes feladása - mind abba az irányba mutatnak, hogy számomra a jelenlegi elnökséggel való együttműködés nem lehetséges".

Ezt követően hozzáteszi, hogy rajta kívül öt debreceni tagtársa is kilép a Jobbikból.

Ők valamennyien önkormányzati képviselőjelöltek voltak,

és szintén nemtetszésüket fejezték ki Jakab Péterrel szemben.