Február 27-én kezdődik az Utazás kiállítás, melynek külföldi díszvendége idén Olaszország. A szervezők azt mondják, a koronavírus-helyzet ellenére is megtartják a rendezvényt. A kiállításon fokozott higiéniai, takarítási intézkedéseket vezetnek be, a kiállítócsarnokokban, fogadócsarnokban kézfertőtlenítő automatákat helyeznek el.

Magyarország legnagyobb turisztikai rendezvényét idén február 27. és március 1. között tartják a Hungexpón.  A rendezvényre 40 országból jönnek, és az idei külföldi díszvendég Olaszország.  A koronavírus ellenére a szervezők azt mondják, az előzetes terveknek megfelelően megtartják az Utazás kiállítást és a Budapest Boat Show-t.

Tavaly 35 ezer ember ment el a kiállításraForrás: MTI/Balogh Zoltán

Közleményükben azt írják:

"A Hungexpo Zrt. vezetése folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus-járvány kapcsán kialakult helyzetet, felvette a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal. Jelenlegi információink szerint nincsen olyan ok, mely korlátozná a kiállítások, rendezvények tartását Magyarországon, ahogy nincsenek beutazási korlátozások egyetlen országgal szemben sem, amelyik megjelenik az Utazás kiállításon. 

Természetesen a résztvevők biztonsága és egészsége prioritást élvez, bármilyen változás történne a járványügyi helyeztet illetően, figyelembe fogjuk venni a releváns állami és központi hatóságok iránymutatását, és minden általuk javasolt intézkedést követni fogunk."

A kiállításon fokozott higiéniai, takarítási intézkedéseket vezetnek be, a kiállítócsarnokokban, fogadócsarnokban kézfertőtlenítő automatákat helyeznek el. 

A háromnapos rendezvényre a tavalyi évben mintegy 35 ezer ember látogatott el.