A következő nyáron is forróság lesz a metrószerelvényeken, a balliberális többségű Fővárosi Közgyűlés ugyanis elutasította a fideszes Ughy Attila javaslatát, amely az M3-as metrók utólagos klimatizálására vonatkozott – derült ki a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) sajtóközleményéből.

A közlemény Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatójának a közösségi oldalára írt bejegyzésére hivatkozik.

Vitézy Dávid a témával kapcsolatosan a következőkre hívta fel a figyelmet: Nagyon sajnálom, hogy hosszú vita után az M3-as metró orosz vonatainak utólagos klimatizálását – Ughy Attila képviselő javaslatát elutasítva – végül nem emelte be az idei költségvetésbe a Közgyűlés, így a következő nyarak is tűzforró metrószerelvényeken telnek, hisz idén meg sem tud indulni a vonatok klimatizálása fedezet hiányában. 

Vitézy szerint ez nagyon nincs rendben, a metrókocsik légkondicionálását meg kell oldani, ahogy az októberi választások előtt még mindenki, Tarlós István és Karácsony Gergely is egyetértett abban, hogy ezt a valóban jelentős hiányosságot pótolni kell ebben az önkormányzati ciklusban. 

Karácsony GergelyFotó: Koncz Márton - Origo

A BFK vezetőjének véleménye alapján az utasok érdeke, hogy ez a fejlesztés ne süllyedjen az elfelejtett választási ígéretek és politikai odamondások világába, mivel a vonatok klimatizálását tényleg várják a budapestiek.