Ráesett az autó, miközben ki akarta belőle lopni a drága alkatrészt

katalizátort próbált lopni
Vágólapra másolva!
Maga a tulajdonos segített annak a férfinak, aki megpróbálta az egyik drága alkatrészt kilopni az autójából. Az ügyetlen bűnözőre ugyanis ráesett a kocsi, és üvöltözni kezdett. A férfi kihívta a rendőröket, akik pedig értesítették a tűzoltókat. Végül utóbbiak szabadították ki a szorult helyzetben lévő, akkor már komoly fájdalmakkal küzdő férfit. A tulajdonos az Origónak mindent részletesen elmesélt.  
Vágólapra másolva!

Ma hajnalban a budapesti Helsinki úti otthonában Horváth Roland arra ébredt párjával, hogy a kutyájuk nagyon ugat. Felkelt és kinézett az ablakon, de nem látott semmi különöset. Amikor vissza akart feküdni, kiabálásra lett figyelmes. Újra kinézett az ablakon, és a ház előtt parkoló autója előtt észrevett három nagyobb zsákot, akkor már tisztán hallotta, ahogy valaki ordít.

- üvöltötte egy férfi.

Még mindig nem látott senkit, de hallotta, hogy az autója irányából jönnek a kiáltások.

"Kimentem és megláttam, hogy az autóm alól kilóg két láb"

- mondta el a férfi az Origónak.

Ezután visszament a telefonjáért, hogy világítani tudjon, és odament az autóhoz.
Akkor látta meg, hogy a férfi azért szorult be a kocsija alá, mert a homokos-füves talajon használt emelő előbb süllyedni kezdett, majd teljesen eldőlt. Így került az autó alá a tolvaj.

Ekkor már tudta Roland, hogy a férfi a katalizátorát akarta kilopni az autóból,

amik ezeknél a típusoknál még használtan is sokat érnek, a bennük lévő értékes platina miatt, körülbelül 150 ezer forintot.

Forrás: Horváth Roland

Kiderült, hogy a zsákokat is a beszorult férfi tette oda, hogy takarja magát, ne tűnjön fel az úton a többi autósnak a hajnali „szerelés". Azonnal hívta a rendőröket. Közben állítása szerint a tolvajjal a következő beszélgetés zajlott le:

Ezután már nem nagyon kommunikáltak, a férfi nehéz légzésre panaszkodott, ami nem csoda egy másfél tonnás autó súlya alatt.

A rendőrök nagyon hamar kiértek és hívták a tűzoltókat, akik figyelmeztették őket, hogy semmiképp ne nyúljanak az autóhoz, ne próbálják megemelni,

ilyen helyzetekben nem tudni, hogy milyen sérülés történt, és a mozdítástól tovább romolhat az állapota.

Forrás: Horváth Roland

A tűzoltók segítségével kiemelték, az akkor már-már ájultan szuszogó férfit, és a mentők elszállították.

Az eset kapcsán Roland elmondta, hogy


Azt mondja, a rendőrök elmondták neki, hogy mostanában sok ilyen ügyben kaptak bejelentést, de az elkövetőket nehéz elkapniuk.

A rendőröktől megtudtuk, hogy a tolvaj egy 44 éves dunakeszi férfi, és az ellene lopás gyanúja miatt indult nyomozás során már kihallgatták, és beismerte a bűncselekményt.