Így fogták el az unokázós csalót – videó

2020.02.27. 17:59

A rendőrök unokázós csoportja pénzátvételkor értek tetten egy csalót. Később a férfi apósát is elfogták, aki korábban szintén unokázós csalásokban vett részt.

Az unokázós csalók ismét idős embereket kerestek fel magukat hozzátartozójuknak kiadva, hogy pénzt csaljanak ki tőlük, meg nem történt balesetekre hivatkozva. Egy terézvárosi idős asszonytól pont egy hete másfél millió forintot szerzett meg egy férfi. 

A nyomozók a lefoglalt kamerafelvételek alapján azonosították a csalót, kedden délután egy XVIII. kerületi társasház előtt fogták el, miután pénzt és ékszereket vett át egy idős asszonytól. A rendőrök a 22 éves budapesti férfinál több mint egymillió forint értékben találtak pénzt és ékszereket. 

A nyomozók ezután kutatást tartottak a lakásán.

A rendőröknek a férfi apósa nyitott ajtót, egy 48 éves martonvásári férfi, akit szintén elfogtak. A gyanú szerint ő is pénzt csalt ki két idős asszonytól úgy, hogy az eddig ismeretlen női társa telefonon felhívta őket, majd magát a lányuknak kiadva közölte, hogy balesetet okozott, és mivel lejárt a kötelező biztosítása, fizetnie kell. A férfi közel hatmillió forintot vett át.

A házkutatáskor a rendőrök telefonokat foglaltak le, volt, amit a virágládába rejtve találtak meg.