Itt az első Kormányinfó Plusz - videó

2020.02.28. 17:04

Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalán tette közzé az első Kormányinfó Pluszról szóló videót. 

A kormányszóvivő elmondta, hogy a klímavédelmi akcióterv keretében 21-ről 27 százalékra nő majd az erdős területek aránya. Szintén kérdésre válaszolva bejelentette, hogy a méhészeti termékekből származó bevétel pedig szja-mentes lesz.

Sok kérdés érkezett a gyöngyöspatai szegregációs üggyel kapcsolatban.  A kormány álláspontja, hogy nem pénzzel, hanem oktatással kárpótolják a roma fiatalokat - mondta a kormányszóvivő. Ez a kérdés része lesz a nemzeti konzultációnak.

A NAT-tal kapcsolatban Szentkirályi Alexandra azt mondta, hogy csökken a gyermekek terhelése.

A kormányszóvivő szólt arról is, hogy a nemzeti konzultáció témája lesz a feltételes szabadlábra helyezés szigorítása is.

A kormány a Nők40 programmal azt szeretné lehetővé tenni, hogy a nagymamák segíteni tudjanak az unokák gondozásában. Eddig 270 ezren vették ezt igénybe – mondta Szentkirályi Alexandra.

A kormány 5000 milliárd forintot fordít 2024-ig útfelújításra és építésre, így minden megyei jogú város és országhatár elérhető lesz gyorsforgalmi úton – mondta a kormányszóvivő. 

A szakképzésben dolgozó pedagógusok bére emelkedni fog júliustól - jelentette be Szentkirályi Alexandra.

Szóba került még a koronavírus ügye is. A kormányszóvivő arra hívta fel a figyelmet, hogy fel kell lépni az álhírek ellen, és a hivatalos forrásokat kell követni.

A kormányszóvivő beszélt még az egyszülős családok megsegítéséről is. Nekik is elérhetőek a családtámogatási források, valamint a különféle táborok és más programok.

Szentkirályi Alexandra kérdésre elmondta, hogy a kormány a népességcsökkenést nem migrációval, hanem családpolitikai lépésekkel segíti. 

A kormány továbbra is elkötelezett a szuperkórház megépítése mellett, de az új budapesti vezetés miatt bizonytalanná vált a projekt sorsa - mondta Szentkirályi Alexandra.